Externe

”Haos controlat” sau cum vede Putin ieșirea din războiul din Ucraina

Potrivit popularului canal ”General SVR” de pe rețeaua Telegram, Vladimir Putin ar putea organiza noi „operațiuni speciale” pentru a acoperi eșecul din războiul cu Ucraina.

Pentru că nu sunt prevăzute victorii rusești în războiul cu Ucraina, mai multe țări din spațiul post-sovietic sunt amenințate, menționează sursa citată.

Astfel, ieri, în cadrul unei întâlniri operaționale, prin videoconferință, cu reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării și ai Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, președintele rus Vladimir Putin a subliniat absența victoriilor proaspete și rapide promise în Ucraina. Participanții la întâlnire au încercat să vorbească într-o manieră exculpatorie, dar au fost întrerupți grosolan de către Președinte. Putin a pus o întrebare directă cerând un răspuns sincer: „La ce rezultate ne putem aștepta până la începutul lunii septembrie?” După ce a ascultat mai multe răspunsuri, care pot fi rezumate, pe scurt, „nu mari victorii, acum”, Putin a încheiat întâlnirea. Ulterior, președintele a discutat problemele de pe front cu mai multe persoane din cercul său, iar apoi separat cu Iuri Kovalciuc.

*Deturnarea atenției publice printr-o nouă ”operațiune specială”

Seara, Putin a mai susținut o întâlnire prin videoconferință, la care au participat doi reprezentanți ai conducerii Statului Major General și ai Ministerului Apărării, șeful unuia dintre serviciile FSB, directorul Serviciului de Informații Externe, Serghei Naryshkin, și secretarul Consiliul de Securitate Nikolai Patrushev. Au discutat aceleași probleme ale lipsei de victorii convingătoare pe front și posibile modalități de rezolvare a acestor probleme. Putin a introdus personal posibilitatea desfășurării simultane a unei „operațiuni militare speciale”, mai convingătoare, pe teritoriul unui stat terț, unde se poate „garanta” un rezultat victorios și, astfel, deturnarea atenției de la frontul ucrainean. Discuția pe marginea acestei propuneri a durat mai bine de o oră și, drept urmare, Putin l-a instruit pe Patrushev să conducă pregătirea planurilor pentru o „operație specială” pe teritoriul Kazahstanului și Georgiei. Există două planuri separate, unul pentru Kazahstan, celălalt pentru Georgia. Ambele opțiuni ar trebui să fie prezentate Președintelui până pe 1 septembrie.

Ieri, în prezența mai multor persoane, Putin a recunoscut de fapt, pentru prima dată, că conflictul militar din Ucraina pur și simplu nu merge conform planului (ceea ce, de fapt, este cunoscut de toată lumea și nu este nevoie de mărturisiri speciale din partea președintelui), dar devine o problemă pentru el personal și necesită măsuri urgente pentru a face față acestei decizii.

Putin vede „soluția” problemei în crearea unui nou „haos controlat” în care va fi câștigătorul incontestabil. A risca totul, deschiderea efectivă a unui al doilea front, este o idee nebunească și dezastruoasă nu numai pentru Putin, ci și pentru țară, dar cine îl va opri, doar el este „Șeful”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *