Carte

Horia-Roman Patapievici, invitat de onoare la Chișinău

El va susține luni, la ora 17.00, în sala Răut a hotelului Leogrand, prelegerea „Eminescu și viziunea paradiziacă”, potrivit Biroului de presă al Institutului Cultural Român (ICR).

De asemenea, în programul vizitei preşedintelui ICR sunt incluse întâlniri cu ministrul Afecerilor Externe al Republicii Moldova, Iurie Leancă (marţi, 17 ianuarie), cu personalităţi culturale şi oficialităţi din Republica Moldova şi o vizită la Casa Zemstvei Basarabene – viitorul sediu al ICR Chişinău (marţi, 17 ianuarie).

Cu acest prilej, va fi inaugurată o expoziţie de covoare basarabene ţesute de-a lungul anului 2011 în cadrul proiectului iniţiat şi susţinut financiar de ICR Chişinău, urmărind promovarea culturii şi tradiţiilor româneşti autentice de pe teritoriul Republicii Moldova, proiect intitulat "Covorul basarabean – valoare de patrimoniu mondial".

Ziua Culturii Naţionale a fost marcată anul acesta şi la Chişinău. Ieri, politicieni, oameni de cultură şi oameni de rând au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor. Ulterior, a fost organizată o expoziţie de carte pentru copii cu tematică eminesciană şi concertul "Dor de Eminescu". Începând din 2011, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, este sărbătorită Ziua Culturii Naţionale în România, în urma unei legi promulgate în decembrie 2010. 

Via Arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *