Politică

In apartamentele chisinauienilor sunt inscrise mii de persoane straine

Astazi e ultima zi cand alegatorii pot verifica si solicita modificari in listele electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009 atat in regim on-line pentru locuitorii mun. Chisinau, cat si la birourile sectiilor de votare din toata republica.

Saptamana aceasta, TIMPUL a fost luat cu asalt de alegatori care au venit sa se planga pe faptul ca, verificand listele electorale, au descoperit ca in casa lor au viza de resedinta persoane straine. Locuitoarea sectorului Botanica din Chisinau, Aurelia Ciubotaru, a constatat ca locuieste impreuna cu necunoscutul Valeriu Veverita, anul nasterii 1972. A verificat cartea de imobil dar nu a gasit pe cineva cu acest nume. Mai ales ca achita serviciile comunale doar pentru o singura persoana. Cu cartea de imobil in mana a venit la sectia de votare nr. 44. Aici i s-a spus sa se mearga la sectia de pasapoarte ca sa solicite efectuarea schimbarilor necesare.

Olga Guzun de la Buiucani a constatat ca in apartamentul sau sunt inscrise doua persoane straine. Un nume ii este cunoscut de vreo opt ani, caci de fiecare data apare in listele electorale. De fiecare data femeia prezinta cartea de imobil la pretura si solicita ca strainul sa fie scos de la evidenta, insa la urmatoarele alegeri descopera numele aceluiasi strain inscris in apartamentul sau.

Si Elena ?urcanu, de pe bd. Traian, a descoperit in casa sa o persoana in plus. E vorba de Elena Sarapov, a. n. 1987, care niciodata nu locuise aici. Alexei Jereghi, de pe bd. Dacia, a descoperit in apartamentul sau tocmai patru persoane in plus.
Un locuitor al Telecentrului a descoperit in proprietatea sa privata cinci persoane straine. E vorba de Mihai Bozianu, domiciliat pe str. Schinoasa-Deal, iar „colocatarii” despre care nu stia nimic s-au dovedit a fi Dogotari Alexandru din 1954, Dogotari Anastasia si Andrei, din 1977, Popa Stepan, din 1957 si Popa Maria din 1964. In dreptul acestor nume sunt doar numerele de ordine – 1269-1273, lipsind datele din buletinele de identitate.

Dumitru Stratulat locieste cu acte in regula in Canada din iunie 2008. „Chiar daca si eu si sotia suntem scosi de la evidenta din apartamentul pe care l-am avut la Chisinau, am depistat cu nedumerire ca figuram pe listele electorale ale sectiei de votare nr. 169 din str. N. Milescu Spataru, 13/3. Nu exclud ca la 5 aprilie cineva a votat in locul nostru”, considera D. Stratulat.
Toti cei care au descoperit persoane straine in locuintele lor au fost indrumati sa se adreseze la sectiile de pasapoarte pentru ca ulterior sa se faca schimbari in listele electorale. Pe multi nu-i incanta ideea de a fi purtati pe drumuri. Ei sunt nemultumiti de Ministerul Dezvoltarii Informationale de unde au fost luate datele despre locuitorii RM. Si se intreaba daca nu cumva pentru aceste „merite”, imediat dupa 5 aprilie, Voronin l-a decorat cu Ordinul „Gloria Muncii" pe ministrul Pavel Buceatchi.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *