În goana după căsătorie, divorțăm a doua zi după cununie
Așa că fără să mai aștepte vârsta de „condamnare la singurătate”, tinerii se aruncă în mrejele unei căsnicii. Nimic greșit într-o căsătorie, atâta timp cât aceasta legătură are un substrat sentimental și nu este făcută doar de ochii lumii.
Însă, în țara noastră căsătoria continuă să fie un motiv de mare fast pentru mulți oameni. De aceea, de la cererea în căsătorie până la nuntă, tineri sunt nevoiți să treacă printr-o serie de încercări care se pare că în multe cazuri nu doar le golesc buzunarele, dar le afectează și sentimentele.
O nouă tendință la moldoveni este cererea în căsătorie care nu se mai serbează ca odinioară în familie, ci trebuie neapărat să se petreacă într-un local somptuos. Acolo unde viitorul mire își aduce aleasa inimii și o surprinde plăcut cu un buchet imens de flori și un inel cât mai scump. Și cererea nu este completă dacă la eveniment nu participă și un fotograf care imortalizează momentul, pentru ca mireasa înainte de a răspunde „Da” să încarce pozele pe rețele de socializare, să moară toate fetele de invidie.
Apoi urmează neapărat nunta, care trebuie să fie mult mai frumoasă decât toate ceremoniile la care au participat mirii și părinții acestora până acum. Nu în zadar în Republica Moldova nunta este o afacere prosperă pentru mulți prestatori de asemenea servicii. Și asta pentru că în pregătirile de nuntă principalele argumente nu sunt „ce-și doresc tinerii”, sau „ce buget au” dar „Trebuie să fim și noi în rând cu lumea” sau „La mine ca la nimeni” de aceea moldovenii cheltuiesc averi pentru o nuntă. Ca într-un final tinerii însurăței să rămână lefteri sau cu datorii. Iar pe stomacul gol de cele mai multe ori dispar și sentimentele, mai ales cele de ochii lumii.
Așa cum a fost probabil și în cazul celei mai scurte căsnicii din anul 2016. Care potrivit Oficiului Stării Civile a durat o singură zi, întrucât mirii nu au putut împărți banii de la nuntă.
Ce-ar fi să punem accent pe sentimente și să ne căsătorim ghidați de ele, dar nu de stereotipurile din societate. Probabil am fi mult mai fericiți și anual s-ar destrăma mai puține familii.