Ultima oră

În plină pandemie și criză economică, ministrul în demisie, Pavel Voicu s-a dus în Qatar

Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Pavel Voicu, a avut ieri, 16 martie 2021, o întrevedere cu E.S. Șeicul Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz al Thani, Prim-ministru, Ministru de Interne al Statului Qatar,,

În cadrul evenimentului, cei doi oficiali au exprimat aprecierea pentru dialogul de cooperare bilaterală și au agreat asupra consolidării relațiilor dintre Republica Moldova și Statul Qatar în domeniul securității.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii asupra temelor de interes comun. Relatând despre situația pandemică, ministrul Pavel Voicu a transmis apreciere pentru donația lotului de 8,5 tone de echipamente de protecție individuală oferit Guvernului Republicii Moldova în luna aprilie 2020.

În contextul prieteniei dintre instituții, ministrul Pavel Voicu a solicitat sprijinul autorităților de la Doha pentru a examina posibilitatea de a oferi doze de vaccin pentru imunizarea polițiștilor, carabinierilor, polițiștilor de frontieră, pompierilor și salvatorilor, dar și a medicilor și profesorilor.

Ministrul moldovean a exprimat disponibilitatea de a oferi suport autorităților de la Doha pentru a asigura securitatea și ordinea publică pe durata desfășurării Campionatului Mondial de Fotbal 2022. Această activitate va servi drept un schimb de bune practici între instituții. Totodată, o experiență valoroasă pentru polițiștii și carabinierii din Moldova în gestionarea mulțimii în cadrul unui eveniment de talie mondială.

În cadrul reuniunii au fost aduse mulțumiri pentru asistența acordată Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Lotul impunător de echipamente IT va fi distribuit unităților teritoriale ale Poliției. Calculatoarele, laptopurile, imprimantele vor asigura digitalizarea activităților și asigurarea minimizării riscurilor de infectare cu COVID-19 prin desfășurarea ședințelor în regim online.

Pe parcursul vizitei, delegația din Republica Moldova a vizitat Expoziția Internațională Milipol Qatar 2021. Evenimentul a reunit peste 30 de delegații din toate țările lumii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *