Actualitate

Inca doua persoane disparute

Doua mame inca isi cauta copiii disparuti dupa protestele violente din 7 aprilie. E vorba de Alexandru Galinschi si Serghei Donici. Parintii lui Alexandru Galinschi, angajat la o societate pe actiuni din Chisinau, l-au cautat la toate comisariatele de politie, dar nimeni nu le-a dat vreo informatie despre locul aflarii tanarului. Mama lui Alexandru este foarte ingrijorata mai ales ca, spune ea, feciorul ei niciodata nu a plecat de acasa fara sa o anunte. Serghei Donici, cel de-al doilea disparut, este student. Ieri, in timpul sedintei operative de la primaria Chisinau, Dorin Chirtoaca a facut apel catre toti oamenii, in cazul in care cunosc date despre cei doi tineri disparuti, sa informeze autoritatile.

Pe parcursul saptamanii trecute, alte patru persoane, care au avut de suferit in urma protestelor din 7 aprilie din centrul capitalei, s-au adresat primariei municipale pentru a li se oferi ajutor si protectie. Acestia sunt Mihail Branza, somer; studentul Ion Cuiban; judecatorul Dumitru Iancev si Valeriu Rusu, student. Ultimul a povestit ca, fiind detinut la Comisariatul de politie, timp de cateva zile nu i s-a dat paine si apa si a fost tinut, impreuna cu 14 persoane, intr-o celula de cativa metri patrati.
Alexandra Motpan, sefa Directiei administratie publica locala, a declarat ca, in total, la primarie s-au adresat 332 de persoane carora le-au fost incalcate drepturile de catre organele de politie, multi fiind maltratati, umiliti, amenintati. Ea a mentionat faptul ca unii tineri cer protectia anonimatului, fiindu-le frica pentru apropiatii lor, se tem sa se plimbe pe strada, dar si sa povesteasca ce li s-a intamplat. Deoarece evenimentele din ultimul timp pe multi i-au influentat psihic, autoritatile municipale au decis sa ofere asistenta psihologica tuturor persoanelor care au avut de suferit, mai ales minorilor.
Svetlana Chifa, sefa Directiei pentru protectia drepturilor copilului, a declarat ca, din cei 37 de copii, care au fost retinuti in Centrul de plasament temporar al minorilor, specialistii directiei au putut sa-i asiste la audiere doar pe sapte dintre ei. Chifa sustine ca pe corpurile a trei copii au fost observate urme de violenta.
Ieri, in timpul sedintei operative, Dorin Chirtoaca a cerut ca sefa Directiei educatie, Tatiana Tverdohleb, si adjunctul sau, Gheorghe Suceveanu, sa-si dea demisia, fiindca nu cunosc sau il informeaza eronat despre numarul minorilor arestati.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *