Actualitate

Încă un deces în rândul pacienților transferați de la Institutul Matei Balș după incendiu: bilanțul urcă la 11 morți

​Încă o pacientă transferată vinerea trecută după incendiul de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș a murit astăzi. Este vorba despre o femeie în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București. Pacienta fusese diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități.

Pacienta de 84 de ani fusese diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități.

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului, precizează Ministerul Sănătății.

Este al 11-lea înregistrat după incendiul de la Matei Balș. Cinci persoane au murit în ziua incendiului, iar alte șase decese s-au înregistrat în rândul pacienților transferați.

39 dintre cei 53 de pacienți COVID-19 transferați la alte spitale din București după incendiul produs vineri dimineață la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș sunt în continuare internați. 6 dintre ei sunt în stare gravă.

Starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București și care au fost transferați în alte unități sanitare – informații centralizate de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății:
Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Ioan din București: 10 pacienți în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021).
Spitalul Universitar de Urgență din București: 3 pacienți. 1 pacient intubat pe ATI, 2 pacienți stabili.
Spitalul Universitar de Urgență Elias din București: 4 pacienți în stare stabilă.
Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București: 6 pacienți. 2 pacienți în stare gravă (ATI), 4 pacienți în stare stabilă.
Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon din București: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).
Spitalul Militar Central din București: 2 pacienți. SMC: 2 pacienți în secția ATI, ambii în stare gravă, intubați. ROL2: toți pacienții au fost externați.
Spitalul Witting din București: 2 pacienți, stare stabilă.
Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București: 4 pacienți. 3 pacienți în stare stabilă, 1 pacient în secția ATI, intubat.
Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București: 2 pacienți stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de astăzi.
Spitalul Monza din București: 3 pacienți în stare stabilă.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *