Actualitate

ÎNCEP ABUZURILE? Năstase ar fi percheziționat ILEGAL în trafic mașina procurorului-șef al PCCOCS /// Ce pedeapsă riscă Ministrul de Interne

Incidentul ar fi avut loc sâmbătă, la intersecția bulevardului Burebista cu strada Muncești din capitală. Andrei Năstase împreună cu Ion Caraman, ar fi blocat în trafic automobilul de marca Toyota, mașina de serviciu a lui Chitoroagă, l-ar fi agresat pe șofer și ar fi percheziționat automobilul.

Aceleași surse au ținut să menționeze, că despre acest caz cunoaște mai multă lume, inclusiv ambasadorii acreditați la Chișinău, dintre care Peter Mihalko, șeful Delegației UE în RM, precum și Derek J. Hogan ambasadorul Statelor Unite în R.Moldova. Aceștia ar fi fost sesizați despre acest caz de către reprezentanții Partidului Democrat din Moldova.

Solcitat telefonic, Vladimir Cebotari, vicepreședinte PDM, a fost rezervat în declarații, însă a confirmat faptul că a fost un asemnea incident.

„Nu știu dacă le pot numi percheziții, s-a pătruns ilegal în automobil sub pretextul căutării unui procuror. Șoferul a fost agresat, iar automobilul a fost scuturat la propriu. Mai mulți procurori cunosc despre acest incident”, ne-a spus Cebotari.

Întrebat dacă PDM a făcut un demers către ambasadorii acreditați la Chișinău, Cebotari a spus: „Nu comentez”.

Un avocat cu care ne-am consultat cu privire la acest caz, ne-a spus că aceste acțiuni se califică conform art.328 alin.(3) Cod Penal „Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” săvârșite de o persoană publică, care conform legislației în vigoare se pedepsesc cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

„Cunoaștem bine cine-i Chitoroagă, dar nimeni nu poate permite nimănui să procedeze astfel. Noi vrem să instaurăm o dictatură a legii, dar nu a bădăranilor ipocriți”, ne-a spus avocatul care a solicitat să-i fie păstrat anonimatul.

Potrivit articolului 352 al Codului Penal, samavolnicia este o infractiune ce presupune  înseamnă exercitarea unui drept legitim sau presupus în mod arbitrar şi prin încălcarea ordinii stabilite.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *