Actualitate

Începutul sfârșitului pentru Dodon // Majoritatea cetățenilor ar vota pentru aderarea R. Moldova la UE. Procentul celor care ar opta pentru UNIRE tot a crescut

Dacă însă vor fi întrebați în cadrul unui referendum despre aderarea la Uniunea Eurasiatică, 41% dintre cetățeni ar vota pentru, 52% se vor declarat împotrivă, iar 7% nu au știut ce să răspundă. Sunt datele unui sondaj de opinie realizat de către Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova, în perioada 10-27 martie, transmite IPN.

Sergiu Raeţchi, directorul Centrului, a spus miercuri, 4 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, că niciunul dintre cele două vectori nu este dominant în societate. Cu mici diferențe opțiunile moldovenilor sunt aproape egale.

Potrivit lui Sergiu Raeţchi, în ultima perioadă se conturează un nou vector pentru Moldova: unirea cu România. La un referendum la care votanții ar decide pentru unire, 35% ar vota pentru, 48% – împotrivă, iar 17% nu sunt deciși. Sergiu Raeţchi susține că numărul celor care pledează pentru unire crește anual cu câteva procente. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *