Eveniment

(ÎNCOTRO?) Unul din fondatorii PLDM, fostul ministru al Finanțelor,Veaceslav Negruță ESTE condamnat la trei ani de închisoare

Oamenii legii nu au decis încă dacă vor contesta sentința. “Vom hotărî după ce vom vedea cum a motivat instanța această decizie”, ne-a declarat procurorul Octavian Iachimovschi care a instrumentat cazul. Și fostul ministru are dreptul să atace timp de 15 zile sentința Judecătoriei Râșcani la Curtea de Apel Chișinău.

Pantelei Sandulachi a cerut să-i fie achitate pagube morale şi materiale pentru că fosta guvernare comunistă i-ar fi fabricat două dosare, fiind purtat prin instanţe timp de nouă ani, perioadă în care şi-ar fi pierdut afacerile.

După ce în ianuarie 2012 magistraţii Curții de Apel Chișinău au fost mai generoşi decât Înalta Curte de la Strasbourg, juriștii de la Finanţe nu s-au grăbit să conteste decizia la Curtea Supremă de Justiţie. Au făcut-o în schimb procurorii, iar mai târziu reprezentanţii ministerului au depus o cerere de alăturare la recursul acestora. Astfel, la 19 iulie 2012, judecătorii de la Curtea Supremă de Justiţie au decis că lui Pantelei Sandulachi i se cuvin doar 1.000 de euro, iar restul, 399.000 de euro, trebuie întorşi statului.

Până acum, Pantelei Sandulachi a întors statului doar 300.000 de lei, atât cât au găsit executorii în contul acestuia. În total, angajații Ministerului Finanțelor i-au transferat 6.250.480 de lei – echivalentul a 400.000 de euro la 20 februarie 2012 (ziua transferului – n.r.).

Acesta promite să dea înapoi toți banii, doar că, deocamdată, nu-i are pentru că, potrivit lui, i-a investit pe toți în economia țării. Totodată, procurorii au clasat dosarul fostului politician pornit pentru samavolnicie pentru că ar lipsi elementele infracțiunii.

Timpul menționează că motivul demisiei lui V. Negruță ar fi fost poziția să în privința recapitalizării BEM de către Guvern.

Sursa: http://anticoruptie.md/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *