CSI / RusiaRăzboiUcraina

Informații militare: Ucraina se află în pragul unei faze foarte active a războiului. Lunile februarie și martie vor fi intense

Ucraina se află în pragul unei „faze foarte active” a războiului și se așteaptă la operațiuni intensive pe front în lunile februarie și martie, potrivit Direcției principale de informații a Ministerului Apărării de la Kiev, citată de cotidianul ucrainean Pravda.

„Ne aflăm în pragul unei faze foarte active. Atât luna februarie, cât și martie vor fi intense”, a declarat Andrii Iusov, reprezentant al Direcției principale de informații.

Iusov a explicat că situația de pe front este dificilă acum, deoarece trupele rusești își continuă operațiunile ofensive.

De asemenea, el a precizat că rușii au înțeles că sprijinul internațional pentru Ucraina este în creștere și că următoarea reuniune de la Ramstein a grupului occidental de sprijin pentru Ucraina va veni în curând, așa că au continuat să trimită în luptă soldați parțial mobilizați, precum și infractori din Grupul Wagner și alte companii militare private.

Iusov a mai adăugat că pierderile rușilor sunt mult mai mari decât cele suferite de forțele armate ucrainene, dar rușii nu au altă opțiune decât să încerce să lupte „în număr mare”.

„Îndemânarea și motivația soldaților ucraineni, plus echipamentele și armele lor, atât cele interne, cât și [cele trimise ca] ajutor de partenerii internaționali, sunt cele care vor schimba în cele din urmă cursul acestor acțiuni ofensive”, a mai spus reprezentantul Serviciului de informații al apărării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *