Externe

Informații neconfirmate oficială indică un avans al trupelor armate ucrainene în zona orașului Kreminna

O serie de semnale sugerează că Ucraina ar putea face progrese în jurul orașului Kreminna din regiunea Lugansk, în estul țării, scrie Sky News.

Rusia a făcut din capturarea regiunii ucrainene Donbas – formată din Lugansk și Donețk – unul dintre principalele obiective ale invaziei sale.

Astfel, pe parcursul verii, Moscova a pretins că ar controla întreaga regiune Lugansk, dar Ucraina a început o contraofensivă în toamnă, ulterior, arecucerind unele sate și apropiindu-se tot mai mult de orașul ocupat Kreminna.

Rapoarte neconfirmate de pe rețelele de socializare au sugerat că forțele armate ucrainene ar putea fi acum în jurul perimetrului orașului dar, încă nu există nicio confirmare din partea autorităților ucrainene.

Totuși, a existat acest tweet enigmatic al consilierului prezidențial Andrii Iermak – care se traduce prin „luați-o ușor, aveți răbdare”, relatează sursa citată.

Unii comentatori au sugerat că acest lucru se referă la situația din jurul Kreminnei.

Șeful administrației militare regionale din Lugansk, Serhiy Haidai, a făcut, de asemenea, aluzie la mișcări în jurul orașului.

„Vești bune vor veni în curând. Mergem frumos în direcția Svatove și Kreminna”, a scris el pe canalul de Telegram.

Cu câteva zile înainte, el a declarat că militarii ucraineni „se îndreaptă treptat spre” orașele ocupate și că mai sunt doar „câțiva kilometri până la Kreminna”.

Kreminna este o arteră logistică importantă pentru Rusia, aprovizionând unitățile sale din regiunea Lugansk, precum și din nordul Donețkului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *