Ultima oră

Institutul Cultural Român a organizat o serie de manifestări culturale la Soroca

Manifestările au început la Liceul teoretic „Ion Creangă” cu inaugurarea expoziţiei „Basarabia 1812-1947. Oameni. Locuri. Frontiere”, fiind continuate de vernisarea, la Liceul teoretic „Constantin Stere”, a expoziţiei „Dimitrie Cantemir – homo universalis”.

La Liceul teoretic din localitatea Cosăuţi, Soroca a fost inaugurată expoziţia „Mihai Eminescu… Şi timpul creşte-n urma mea!”, iar la Muzeul de Istorie şi Etnografie din Soroca – o expoziţie dedicată lui Nichita Stănescu.

Pentru elevii şi profesorii Liceului „Petru Rareş” din localitate a fost deschisă expoziţia „Sufletul satului românesc”.

Programul manifestărilor culturale pregătite de Institutul Cultural Român din Chişinău s-a încheiat cu o prelegere publică susţinută de directorul ICR, Valeriu Matei, membru de onoare al Academiei Române, cu tema „Destinul culturii române” şi un dialog cu oameni de cultură şi publicul interesat din Soroca.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat a declarat că manifestările organizate de ICR au constituit o adevărată sărbătoare pentru localnici.

În aceeaşi zi, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi ICR a organizat expoziţia „Unirea Principatelor Române şi reformele domnitorului Alexandru Ioan Cuza”. 

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *