Politică

Iohannis a vorbit despre Moldova şi la întâlnirea cu ambasadorii străini acreditaţi în România (VIDEO)

Ţinând să puncteze, din capul locului, că “România este decisă să rămână un susţinător ferm al aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova” şi să sprijine reformele pe care le implică atingerea unui astfel de obiectiv, Iohannis a adăugat un aspect important – şi anume că “susţinerea activă a parcursului european” al Chişinăului “depinde însă de voinţă politică a autorităţilor” din acest stat în vederea asumării principiilor unui stat de drept, dar şi a reformelor “ce trebuie să însoţească aplicarea Acordurilor cu Uniunea Europeană”. Totodată, liderul de la Cotroceni a subliniat că, în opinia să, “este absolut necesar că angajamentele asumate de partenerii europeni faţă de Republica Moldova să fie menţinute şi extinse odată cu obţinerea de progrese în consolidarea statului de drept”.

Cu aceeaşi ocazie, Iohannis a precizat că îşi doreşte “de la Uniunea Europeană mai multă coerentă, mai multă viziune şi mai multă strategie”, dar şi un “management mai eficient la nivelul instituţiilor europene, o mai mare coerentă, o mai bună planificare şi mai multă rigoare în ceea ce priveşte agenda europeană”.

Cât priveşte aderarea la Schengen, primul om în stat a menţionat că României îşi menţine acest obiectiv. “Astăzi spaţiul Schengen este pus sub semnul îndoielii. România acţionează deja că un stat responsabil al spaţiului Schengen şi ia parte la construcţia politicii europene de protejare şi consolidare a frontierelor Uniunii. Dincolo de circumstanţele prezente, România îşi menţine obiectivul aderării la acest spaţiu”, a subliniat preşedintele, punctând, totodată, faptul că, în opinia să, provocarea principala cu care se confruntă UE, la acest moment, este cea a migraţiei.

sursa: enational.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *