Politică

Iohannis despre reținerea lui Filat: ”Suntem foarte conectați la informații, urmărim cu foarte mare atenție evoluția din țară”

”Urmăresc cu atenție şi preocupare situația din Republica Moldova și sper ca evenimentele petrecute în ultima perioadă la Chișinău să nu ducă la schimbarea opţiunii pro-europene a conducerii Moldovei. Încurajez Guvernul și Parlamentul de la Chișinău să depășească aceste dificultăți, care au culminat cu evenimentele de ieri, și să păstreze orientarea către valorile occidentale. Cred cu tărie că Republica Moldova îşi poate împlini destinul doar în Uniunea Europeană”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele României s-a referit la situaţia din Republica Moldova şi în declaraţia de presă susţinută la Bruxelles, după participarea la reuniunea Consiliului European.

„În final, nu pot să trec peste un eveniment care este foarte important sigur, sigur, pentru noi, dar şi pentru ceilalţi membri din Uniunea Europeană. Este vorba desigur despre evenimentele din Republica Moldova. Protestele de stradă, nemulţumirile care au culminat cu evenimentele de ieri din Parlamentul moldovean, cu, în final, arestarea unui lider politic, cu mai multe ieşiri din Parlament. Toate aceste lucruri ne îngrijorează. Suntem foarte conectaţi la informaţii, urmărim cu foarte mare atenţie evoluţia din Republica Moldova. Speranţa mea, speranţa noastră, este ca aceste evenimente să nu ducă la schimbarea orientării pro-europene a conducerii Republicii Moldova. Încurajez Guvernul moldovean, încurajez Parlamentul moldovean să treacă peste aceste dificultăţi, să redreseze ţara şi să păstreze orientarea pro-europeană. Noi, de la Bucureşti, vom urmări toate aceste chestiuni şi vom fi în legătură permanentă cu ce se întâmplă în Republica Moldova”, a declarat şeful statului vecin, citat de Mediafax.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *