Moldova

Ion Diacov susține că procurorii trebuie să dețină statut de magistrat

Ion Diacov a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de astăzi, că noua lege a Procuraturii „ar trebui să conțină un punct prin care procurorilor să le fie atribuit statutul de magistrat. Doar așa cu adevărat se vor produce schimbări majore în sistemul judiciar”, a spus Diacov.

Potrivit oficialului, „legea actuală a Procuraturii nu trebuie modificată în totalitate și radical, întrucât aceasta conține unele compartimente ce asigură buna funcționare și care delimitează clar atribuțiile procurorilor”.

La fel, Ion Diacov a subliniat că deși proiectul noii legi cu privire la Procuratură conține unele idei și soluții performante de combatere a corupției, acestea „nu acoperă problemele principale cu care se confruntă instituția”.

Totodată, procurorul municipiului Chișinău a menționat că pentru a reforma cu adevărat acest organ „este necesar de a implementa un model funcțional în sistemul judiciar precum există în țările europene”.

Procurorul a mai venit cu un set de recomandări și concluzii către deputații din Parlament, pe care i-a îndemnat să le ia considerare la definitivarea proiectului.

Proiectul noii legi cu privire la procuratură a fost adoptat în prima lectură de către Parlament și urmează să fie adoptat în lectură finală. 

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *