Sport

Ion Luchianov este campion mondial la atletism

Liderul atletismului moldovenesc, atletul Ion Luchianov, a atins unul dintre obiectivele pe care si le-a stabilit in cariera sa de sportiv. Insistent din fire, responsabil la maximum in cadrul antrenamentelor si cu o tactica disciplinara iscusita pe pistele de alergari, atletul originar din Slobozia-Dusca (Criuleni) a urcat pe cea mai inalta treapta a Universiadei Mondiale de la Belgrad (Serbia), proba de 3000 metri obstacole, consemnand astfel cel mai mare succes pentru echipa noastra la acest for sportiv de amploare.

Ion Luchianov, 28 de ani, fiind un alergator deosebit de experimentat, a studiat nu doar obstacolele pe care trebuie sa le depaseasca in timpul cursei, dar si pe cei mai puternici adversari din toata lumea.
In cadrul cursei finale de la Belgrad, el a avut doi adversari foarte bine pregatiti care nu i-au permis sa se distanteze. Doar maiestria sportiva si maturitatea l-au ajutat sa obtina o importanta victorie cu timpul de 8 minute 25 secunde si 79 sutimi, la o singura sutime de secunda in fata turcului Akkas Halil, care a devenit vicecampion. De remarcat ca locul trei i-a revenit lui Uliczka Steffen (Germania), care a obtinut rezultatul 8:26.18, ceea ce denota o lupta acerba pentru locurile pe podium.
Alte doua medalii au fost obtinute de catre alergatoarea Olga Cristea (800 metri) – argint, si Vladimir Letnicov (triplusalt) – bronz.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *