Actualitate

Italia se confruntă din nou cu inundații de amploare, pentru a doua oară într-o lună. Trei persoane au decedat

Mai multe mașini au căzut într-o groapă care a apărut după ce s-a rupt pământul de lângă un bloc. Iar un liceu a fost evacuat după ce a căzut tavanul. Pompierii au avut peste 200 de intervenții în doar o zi. Asociația agricultorilor italieni, a organizație foarte influentă în țară, a spus că aceste fenomene meteo extreme sunt provocate de încălzirea globală. Şcolile din jumătatea de est a Siciliei au fost închise ca măsură de precauţie.

Primarul Cataniei, oraş de la poalele vulcanului Etna, a ordonat joi seara ca şcolile să fie închise, în timp Protecţia Civilă italiană a emis o avertizare de vreme severă pentru această zonă, relatează dpa, citată de Agerpres.

Şcolile din jumătatea de est a Siciliei au fost închise ca măsură de precauţie. Primarul Cataniei, oraş de la poalele vulcanului Etna, a ordonat joi seara ca şcolile să fie închise, în timp Protecţia Civilă italiană a emis o avertizare de vreme severă pentru această zonă, relatează dpa, citată de Agerpres.

Vremea nefavorabilă a afectat Sicilia în această săptămână, furtunile lovind vestul insulei, în special în jurul Palermo, Agrigento şi Trapani. Serviciile de urgenţă au folosit echipamente grele pentru a curăţa străzile de noroi. În Sciacca, lângă Agrigento, o stradă din faţa unui bloc s-a surpat şi câteva maşini au fost înghiţite de pământ. În urmă cu două săptămâni, un ciclon mediteranean s-a abătut asupra estului Siciliei.

Potrivit mass-media, trei persoane şi-au pierdut viaţa şi enorme pagube materiale au fost raportate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *