Externe

Jihadul Islamic a anunţat un armistiţiu cu Israel, după moartea de 43 de palestinieni în Fâşia Gaza în trei zile de ostilităţi

Gruparea palestiniană Jihadul Islamic a anunţat că a acceptat un acord cu privire la armistiţiu cu Israel, după moartea a 43 de palestinieni, între care s-au numărat şi copiii, în urma raidurilor aeriene ale israelienilor asupra Fâşiei Gaza, în trei zile de ostilităţi, informează AFP.

Egiptul, care a mediat înţelegerea, a cerut ca armistiţiul să fie valabil de la ora locală 23.00.

Jihadul Islamic a confirmat că încetează ostilităţile, însă a precizat că îşi rezervă dreptul de a reacţiona în cazul unei noi agresiuni a israelienilor.

Israel nu a reacţionat public, însă mediatorul egiptean a afirmat că a obţinut acceptul autorităţilor israeliene pentru încetarea ostilităţilor.

Înainte de anunţul cu privire la armistiţiu, organizaţia islamistă a lansat mai multe rachete către Israel, acestea fiind interceptate de sistemul de apărare antirachete israelian.

În Fâşia Gaza, 17 palestinieni, dintre care nouă erau copiii, au murit în urma raidurilor israeliene care au vizat în special Jabaliya, Gaza şi Rafah. De la începutul operaţiunii Israelului care a avut ca ţintă Jihadul Islamic, 43 de palestinieni au murit şi 311 au fost răniţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *