Opinii și Editoriale

Jos tancurile!

S-au activizat „eliberatorii”. Ei vor sa ne aminteasca faptul ca, degraba, se implinesc 65 de ani de la operatia „Iasi-Chisinau”, cand armata sovietica a aruncat peste Prut ostasii romani. Cei care vor sa revigoreze spiritul imperialist al Rusiei vor sarbatori, dar ii vor chema si pe moldoveni sa bata din palme. Ca eveniment cu artificii este prezentata renovarea tancului de la Leuseni – sperietoare pentru strainii care intra in Moldova prin acest punct de frontiera.

Cica bani pentru renovarea „monumentului” au dat compania rusa „Lukoil” si guvernatorul Volgogradului. E rau, daca rusii dau bani ca sa ne faca istorie. Si mai rau e ca ministrul-titirez Baldovici da 800.000 lei din banii moldovenilor, ca sa le faca acasa istorie imperialista ruseasca.

Unii ar spune ca n-am dreptate: aceste tancuri au invins fascismul. Dar nu poti face monument armelor care ucid oameni. Inchipuiti-va ca americanii ar face monument bombei atomice aruncate peste Hiroshima. E groaznic, nu? Ar fi civilizat ca tancurile de la Leuseni, Cornesti (Ungheni), Rezina, Dubasari, Tiraspol si celelalte sa fie coborate si aduse la „Moldexpo”, langa Lenin, unde am initia proiectul Muzeul sovietic. De nu-i bine, sa le vindem Uzinei metalurgice din Rabnita, iar pe banii obtinuti sa ridicam rastigniri in locurile marilor batalii. Daca si rastignirile nu plac, sa dam banii in orfelinate.

La 24 august, lozinca moldovenilor ar trebui sa fie „Jos tancurile!”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *