Actualitate

Kabul este ținta unui nou atac: 5 rachete au fost lansate către aeroport

Un vehicul civil a fost folosit ca platformă improvizată în atacul cu rachete îndreptat spre aeroportul de la Kabul, luni.

Aeroportul din Kabul a fost ținta unui nou atac, într-o dimineață de luni. Nu mai puțin de cinci rachete au fost trase la primele ore ale dimineții spre aeroportul internațional Hamid Karzai, potrivit unor oficiali americani citați de CNN.

Atacul are loc cu mai puțin de 48 de ore înainte ca Statele Unite ale Americii să încheie retragerea trupelor din Afganistan. Sistemul de apărare antirachetă, conceput pentru protejarea trupelor terestre și instalat la aeroport, ar fi interceptat rachetele, au mai precizat sursele citate.

Potrivit jurnaliștilor AFP din Kabul, citați de The Guardian, zgomotul rachetelor care au zburat deasupra capitalei afgane s-a putut auzi, luni, la primele ore ale dimineții. Un oficial de securitate care a lucrat în administrația răsturnată de talibani pe 15 august a precizat că rachetele au fost lansate dintr-un vehicul din nordul Kabulului.

Deocamdată nu sunt informaţii despre posibilele victime sau daune. Potrivit unor rezidenți locali, nori de fum au fost văzuți ridicându-se deasupra clădirilor din nordul Kabulului, acolo unde se află și Aeroportul Internațional Hamid Karzai.

Prin intermediul unui comunicat, Casa Albă a comunicat că preşedintele Joe Biden a fost informat despre atac şi că operaţiunile de evacuare de la aeroport nu au fost întrerupte.

CNN: 9 membri ai unei familii, dintre care 6 copii, uciși în atacul cu dronă

Nouă membri ai unei familii au fost uciși în atacul cu dronă împotriva unui vehicul într-o zonă rezidențială din Kabul, scrie CNN, citând o rudă a celor morți. Printre ei se numără șase copii, cel mai mic fiind o fetiță de 2 ani, i-a declarat fratele unuia dintre cei uciși unui jurnalist local care lucrează pentru CNN.

Acesta a spus că victimele erau fratele său, Zamaray (40 de ani), Naseer (30 de ani), Zameer (20 de ani), Faisal (10 ani), Farzad (9 ani), Armin (4 ani), Benyamin (3 ani), Ayat (2 ani) și Sumaya (2 ani).

"Nu suntem membri ISIS sau Daesh și asta este casa unei familii, unde frații mei locuiau cu familiile lor", a spus bărbatul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *