InternaționalUcraina

Kievul denunță ”ipocrizia” lui Lavrov la ONU. „Un circ absolut ipocrit”

Kievul a denunţat marţi ”ipocrizia” ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, care a prezidat în ajun, la New York, o reuniune a Consiliului de Securitate privind ”apărarea principiilor” Cartei ONU, Rusia asigurând în luna aprilie preşedinţia, prin rotaţie, a Consiliului de Securitate, datorită faptului că este membră al acestui cel mai înalt organism decizional al Naţiunilor Unite, relatează AFP și Agerpres.

”Un circ absolut ipocrit. Lavrov prezidează Consiliul de Securitate al ONU justificând războiul, masacrele, distrugerea totală”, a denunţat pe pagina sa de Twitter, Mihailo Podoleak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

”Rusia umileşte clar democraţia, libertatea, convenţiile”, afirmă Podoleak, potrivit căruia ”Rusia trebuie să fie declarată sponsor al terorismului şi expulzată de pretutindeni…”, conform portalului ucrainean RBK.

Autenticitatea tweet-ului lui Podoleak a fost confirmată pentru AFP de o sursă din cadrul preşedinţiei ucrainene.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, se află de luni, 24 aprilie, la New York, în contextul în care Rusia deţine preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU până la sfârşitul lunii aprilie.

Ministrul rus de externe a declarat luni că sistemul Naţiunilor Unite se află ”într-o criză profundă”, acuzând Occidentul, în special SUA, de a fi responsabili pentru aceasta.

Serghei Lavrov prezidează marţi o sesiune de dezbateri privind situaţia din Orientul Mijlociu şi urmează să susţină o conferinţă de presă, la peste un an de la invazia Rusiei în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *