Externe

Kim Jong Un probabil că încearcă să se protejeze de noul coronavirus de când a dispărut din public, apreciază ministrul sud-coreean al Unificării într-o audiere în Parlament

Absenţa dictatorului nord-coreean de la marcarea a 108 ani de la naşterea bunicului său, Kim il Sung, fondatorul regimului stalinist, este fără precedent, iar Kim Jong Un nu a mai fost văzut în public de atunci, ceea ce alimentează zvonuri cu privire la starea sănătăţii sale.

Un site de informaţii specializat în Coreea de Nord, Daily NK, cu sediul la Seul, a dezvăluit săptămâna trecută că Kim Jong Un a fost operat la inimă la 12 aprilie.

”Este adevărat că nu a lipsit niciodată de la aniversarea lui Kim Il Sung de când se află la putere, însă numeroase ceremonii şi un banchet au fost anulate din cauza unor îngrijorări legate de noul coronavirus”, a declarat într-o audiere în Parlament ministrul sud-coreean al Unificării Kim Yeon-chul.

”Eu nu cred că acesta un lucru deosbit de neobişnuit în situaţia actuală”, a apreciat ministrul.

Kim Jong Un nu a apărut în public, în două rânduri – timp ce aproape 20 de zile – de la jumătatea lui ianuarie, a mai subliniat Kim Yeon-chul în această audiere în Parlamentul sud-coreean.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *