La examenele de Bacalaureat au fost înscrişi circa 30 mii candidaţi
Sesiunea din acest an va avea loc între 2 şi 21 iunie. Candidaţii vor susţine teste personalizate care vor conţine datele elevului şi codul de bare. La anunţarea notei de examen, elevii vor avea posibilitate să-şi vadă lucrarea verificată, astfel încât să ia o decizie corectă ce ţine de contestarea notei.
Potrivit vicedirectorului Agenţiei de Evaluare şi Examinare din cadrul ME, Valentina Miron, numărul candidaţilor este mai mic faţă de cel din anul precedent. Cu excepţia liceelor, sunt mulţi candidaţi de la şcoli profesionale sau candidaţi care vor să susţină BAC-ul extern.
Valentinei Miron a mai spus că în acest an nu se vor organiza sesiuni repetate. Până la demararea sesiunii, ME va desfăşura acţiuni de informare şi prevenirea a ilegalităţilor care ar putea avea loc pe perioada acestei sesiuni.
Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenelor de absolvire, sesiunea din acest an a examenelor de BAC, va fi constituită din examene la patru discipline. Liceenii înscrişi în clasele cu profil real vor susţine examene la limba de instruire, limba străină, matematică şi un obiect la alegere: informatica, biologia, istoria, chimia, fizica sau geografia. Cei care studiază în clase cu profil umanitar vor susţine examene la limba de instruire, geografie, limba străină şi vor alege unul dintre următoarele obiecte de studiu: informatica, biologia, istoria, matematica sau fizica. Elevii din clasele alolingve vor mai susţine un examen la limba de stat.
În anul de absolvire 2009, ministerul Educaţiei a înregistrat mai bine de 30 mii de candidaţi la BAC. În baza diplomei de BAC, tinerii pot fi înmatriculaţi la studii în colegii, şcoli polivalente sau universităţi.
Sursa: DECA-press