Actualitate

La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc premiera spectacolului ”Dosarele Siberiei”

Solicitat de agenție, directorul instituției și regizorul spectacolului, Petru Hadârcă, a menționat că acesta comemorează 70 de ani de la cel mai mare val al deportărilor organizate în Basarabia.

”Ideea a venit de la celelalte spectacole, consacrate deportărilor, pe care le-am montat la Radio București, începând cu anul 2006: ”Deportați în Siberia”, de subsemnatul și Mariana Onceanu-Hadârcă, ”Douăzeci de ani în Siberia” după textul Aniței Andriș-Cudla, ”Stalin mi-a furat copilăria”, de Boris Vasiliev ș.a. Montarea pornește de la memoriile Ecaterinei Chele, Margaretei Spânu-Cemortan și ale lui Ion Moraru, basarabeni dezrădăcinați care au rezistat în Siberiile de gheață și, revenind acasă, mărturisesc calvarul îndurat”, a precizat Petru Hadârcă.

Din distribuție fac parte: Olga Guțu-Cucu, Draga Dumitrița-Drumi, Ninela Caranfil, Dan Melnic, Nicolae Darie, Constantin Adam, Angela Ciobanu, Ana Tkacenko, Doriana Zubcu-Marginean, Petru Oistric, Ion Mocanu, Ghenadie Gâlcă, Alexandru Pleșca, Mihai Zubcu, Sofia Oistric, Iana Onică, Vlad Triboi, Petru Pleșca, Bianca Onică ș.a.

Spectacolul durează 2 ore și 15 minute. Biletele costă de la 70 până la 150 de lei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *