Actualitate

Laptele poate provoca mari probleme de sănătate. Avertismentul medicilor

Specialiștii spun că laptele de vacă procurat din magazine nu ar fi chiar așa de benefic pentru organism pe cât se crede. Unul dintre motive îl constituie procesul de pasteurizare, adică de fierbere, în timpul căruia laptele suferă o serie de transformări nu tocmai propice.

Acest proces este pus in practica de toti producatorii pentru a prelungi durata de valabilitate a laptelui si pentru a distruge bacteriile si alti germeni patogeni periculosi. Problema este ca procesul omoara totodata si bacteriile benefice, probioticele, precum si unele enzime si nutrienti importanti.

Printre altele, procesul de pasteurizare distruge enzimele naturale din laptele crud si afecteaza structura chimica a calciului continut. Calciul este un mineral esential pentru dezvoltarea oaselor, mai ales la copii. In plus, s-a demonstrat ca alimentele supuse procesului de pasteurizare au un risc mai ridicat de a provoca alergii, iar uneori chiar boli cardiovasculare si cancer.

Laptele crud nu poarta intotdeauna germeni patogeni, totul depinde de modul de obtinere si fabricatie a acestuia, de alimentatia vitelor, precum si de conditiile de igiena de pe durata colectarii si fabricarii. Marea majoritate a laptelui pasteurizat existent astazi pe piata provine de la animale inghesuite in custi, si indopate cu hormoni sintetici si antibiotice

Sursa: secretele.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *