Actualitate

Lavanda și vinul de lavandă. Care sunt beneficiile?

Pentru persoanele stresate sau cu stări profunde de anxietate este benefică și baia cu lavandă, care poate face miracole.

Nu multe persoane cunosc acest fapt, dar lavanda poate fi foarte bine conservată cu ajutorul prelucrării sale în ceea ce numim vin de lavandă. Acesta poate deveni un preparat benefic sistemului nervos și poate fi folositori de câte ori simțim nevoia. Pentru prepararea acestuia nu avem nevoie decât de două elemente accesibile ca preț, anume 1 litru de vin roșu și aproximativ 20 g de pudră de lavandă, aceasta se poate prelucra din florile uscate ale lavandei.

După ce ați achiziționat cele două elemente, nu mai lipsește decât să preparați vinul. Într-un recipient tunați pulberea de lavandă peste care adăugați vinul și amestecați. Închideți ermetic această combinație și lăsați-o timp de aproximativ o săptămână pentru ca vinul să își tragă proprietățile din acest praf. După ce a trecut acest timp, o puteți transfera într-un alt recipient și o puteți depozita într-un loc umbros și ferit de umiditate.

Cum puteți consuma acest preparat?

Este indicat să nu faceți abuz și să consumați preparatul într-o anumită măsură.

Aproximativ 3 linguri pe zi din acest vin, de preferabil o lingură după fiecare masă principală a zilei, ajută extrem de mult la combaterea oboselii fizice, dar și psihice. În cazul în care faceți parte din rândul persoanelor care suferă de insomnie și doriți să combateți acest lucru, puteți consuma o lingură din acest vin înainte cu aproximativ 2 ore de culcare.

Desigur, dacă nu sunteți adepții acestui preparat puteți recurge la un ceai de lavandă, efectele acesteia se pot observa foarte bine și în astfel de compoziții. În cazul unor probleme de sănătate mai grave, puteți mări doza de vin consumată în timpul zilei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *