Externe

Lavrov îți bate joc de perspectiva europeană a R. Moldova: „Statut etern de țară candidat la UE”

Ministrul de Externe Lavrov a numit statutul unui candidat UE pentru Ucraina un „gambit împotriva Rusiei”.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a numit „un gambit geopolitic împotriva Federației Ruse” acordând Ucrainei și Moldovei statutul de țară – un etern candidat la UE, anunță ria.ru.

„O parte din gambitul geopolitic împotriva Rusiei este acordarea Ucrainei și Moldovei (care, aparent, au și o soartă de neinvidiat) statutul de țară – un etern candidat la UE”, a spus el Izvestiei într-un articol.

„Între timp, ei fac reclamă „comunității politice europene” inițiate de șeful Franței Emmanuel Macron , unde nu vor exista beneficii financiare și economice speciale, dar vor exista cereri de solidaritate deplină cu UE în cadrul ei anti-rus. acțiuni”, a adăugat Lavrov.

Macron însuși a explicat ce fel de „comunitate” este aceasta: UE va invita toate țările europene să intre în ea – „din Islanda până în Ucraina”, dar nu Rusia .

„Voi face imediat o rezervă că nu trebuie să mergem acolo, dar declarația în sine este orientativă, dezvăluind esența acestei noi acțiuni deliberate de confruntare și dezbinare”, a subliniat Lavrov.

Conceptul de comunitate politică europeană îi aparține președintelui francez Emmanuel Macron. Potrivit acestuia, Europa are nevoie de o structură care să ajute la dezvoltarea cooperării în domenii precum geopolitica, energia, infrastructura și transportul, cu țări cu care o integrare atât de strânsă este imposibilă, care este prezentă în cadrul UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *