Actualitate

Liderul PL asteapta sa fie arestat

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, se asteapta ca autoritatile vor incepe sa aresteze politicieni de opozitie. El a facut declaratia la o conferinta de presa luni, supunand criticii un film despre protestele din 7 aprilie, difuzat de NIT duminica, 7 iunie. Ghimpu crede ca filmul „Atac asupra Moldovei” este difuzat pentru a pregati opinia publica de eventuale arestari ale politicienilor de opozitie.

In documentar sunt intervievati doar presedintele V. Voronin, seful Serviciului de Informatii si Securitate, Artur Resetnicov, si procurorul general, Valeriu Gurbulea. In film se incearca sa se acrediteze ideea ca protestele violente din 7 aprilie ar fi fost dirijate de partidele de opozitie. Mihai Ghimpu si vicepresedintele PL, Dorin Chirtoaca, au spus ca autorii nu le-au cerut opinia, desi ambii sunt aratati in film.

„Au facut tot ce-au vrut din republica aceasta”, a spus Ghimpu despre comunisti. „Unde s-a mai vazut in lume ca procurorul general, care este responsabil de supravegherea anchetei, sa dea note inainte de a se incheia aceasta ancheta?”, s-a intrebat presedintele liberal. „Urmeaza sa consultam institutiile europene: ce fel de alegeri libere vom avea noi, promise de comunisti institutiilor europene si pana la 5 aprilie, si acum”, a spus liderul PL, exprimandu-si indoiala ca autoritatile vor putea organiza alegeri libere si corecte. Potrivit lui Dorin Chirtoaca, in film sunt prezentate interceptari din convorbiri de-ale sale la telefon, care au fost trucate. „Ceea ce s-a facut in materialul denigrator la postul de televiziune respectiv inseamna o incalcare grava a oricaror reguli, nu numai jurnalistice, dar si a drepturilor omului”, a spus Chirtoaca. „Interceptarea unor convorbiri telefonice in mod ilegal arata ca nu mai exista limita in RM. Prin modificarea convorbirilor telefonice, orice persoana poate fi acuzata de orice”, a spus vicepresedintele PL.

Dupa Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *