Actualitate

Liderul separatist de la Tiraspol bate cu pumnul în masă: Singura soluție este recunoașterea independenței Transnistriei

Liderul așa ziselor autorități de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, spune că singura soluție a problemei transnistrene este recunoașterea independenței regiunii separatiste. Declarația a fost făcută în cadrul unei ceremonii de depunere de flori la monumentul rebelilor transnistreni care au murit la Dubăsari în 1992.

”Se vorbește mult acum despre soluționarea politică a problemei transnistrene – despre niște autonomii, statut special. Sunt convins că soluționarea crizei este posibilă doar într-un caz – dacă va fi recunoscută necondiționat voința poporului transnistrean de a fi independent. Este singura modalitate de a păstra pacea pe pământul nostru” a spus Krasnoselski, citat de TASS.

De asemenea, el și-a exprimat încrederea că, în cazul unei agresiuni militare împotriva Transnistriei, despre care au vorbit public de mai mulți oficiali ucraineni, locuitorii regiunii separatiste se vor ridica pentru a se apăra.

Amintim că, în ultima perioadă în regiunea transnistreană au loc mai multe provocări. De exemplu, săptămâna trecută două kilograme de mercur au fost depistate pe o stradă din orașul Nistrovsc, iar două cocktail-uri Molotov au fost aruncate în clădirea Comisariatului Militar.

Recent, mai multe explozii au avut loc în apropierea de localitatea Voronkovo din raionul Rîbnița, iar la adresele electronice a peste 20 de instituții din regiune au fost recepționate mesaje care anunțau că obiectivele sunt minate.

La începutul lunii mai a avut loc o tentativă de a ataca nodul de radiocomunicații din Maiak, în zonă fiind depistată o dronă. La sfârșitul lunii aprilie, pe teritoriul centralei de emisie de la Maiak au fost găsite mai multe dispozitive explozive.

Tot în aprilie, două turnuri de comunicare din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol din regiunea transnistreană au explodat în această dimineață.

Anterior, a mai fost înregistrat un presupus atac asupra clădirii sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB), exploziile pe teritoriul aerodromului din Tiraspol, împușcături în apropierea depozitului de muniții de la Cobasna.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. „Tot în aprilie, două turnuri de comunicare din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol din regiunea transnistreană au explodat în această dimineață.”
    Bă eu când sunt prost sunt prost, ba mai mult scriu și la ziar…
    Hai sî trăiascî molotovineasca și molotovskaia respublica!

  2. Pai am înțeles ca au vama, au militari înarmați care împușca pe cine doresc și când doresc, sunt singurii care fac legea in zona (inclusiv in Republica Moldova). Și se pare ca asta nu ii ajuta, Puțin ii vrea pe front. Ar fi bine sa se întrebe dacă mai au sansa sa trăiască din pomenile lui Puțin și evaziune fără taxe ca pana acum sau e cazul sa învețe și sa muncească cu adevărat pentru a trai. Dacă li s-ar inchide granițele sa vadă cât de autonomi și independenți pot fi, s-ar putea sa chitaie de foame pana mor. Și de ar mânca praf de pușca, cele ,,cateva” tone nu le ajung pe viața. Da’ spera sa negocieze, poate se oferă cineva sa le dea posmagi muieți. Nu va persecuta nimeni baieti, mai bine ați fi primii care ați cere in UE, așa ați fi siguri ca sunteți protejați, ba chiar primiți și ceva drepturi in plus, ca așa se practica la minorități.

  3. Astea sunt vorbe de dragul vorbelor. Fara sa paraziteze pe spatele RM, transistria ar falimenta demult. Cu actuala guvernare le este foarte comod: RM le plateste gazul, le cumpara electricitatea la preturi stalibilite de care vor ei, iar firmele transnistrene exporta produse cu stampila RM, dar fara sa plateasca impozite.
    Din 2014, rotatia soldatilor si a munitiile din armata a 14-a nu se face prin Ucraina. Prin ce alta tara are loc rotatia acestora?
    Ucrainei nu vor sa le vinda niste avioane care nu zboara, la piese, dar au renuntat la orice stare de alerta a structirilor de forta ca in caz ca Rusia va vrea sa atace Ucraina din partea asta sa o faca fara sa fie incurcata de fortele RM.

  4. Maimutareala ieftina.
    Romania a castigat razboiul acolo de mult, economic, fara tancuri si fara rachete.
    Fara Romania, Transnistria e in moarte clinica.
    De ce credeti ca au lasat ciocul jos in momentele astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *