Externe

LIVE. Punctul de frontieră dintre Egipt și Gaza s-a deschis: Primele camioane cu ajutoare umanitare intră în fâșie

Ora 10.23: Punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Gaza și Egipt s-a deschis și primele camioane cu ajutoare umanitare intră în fâșie, anunță G4media.ro.

Ora 10.15: Presa egipteană a relatat că, sâmbătă, au avut loc pregătiri pentru intrarea camioanelor cu ajutoare în Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah, în timp ce ambasada americană din Israel a declarat că a primit informații despre deschiderea punctului de trecere Rafah la ora locală 10.00.
Înainte de aceasta, corespondentul Al-Arabiya și Al-Hadath a sugerat că două camioane vor intra în Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah în următoarele ore. El a spus că în cele două camioane erau  provizii medicale, potrivit Al-Hadath.

Știrea inițială: Punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Gaza și Egipt se va deschide sâmbătă, 21 octombrie, la ora locală 10.00, potrivit Ambasadei SUA, citată de Sky News.

Măsura ar permite străinilor să părăsească Gaza, care se află sub tir israelian.

Într-o postare pe rețelele de socializare, ambasada a declarat că a „primit informații” că punctul de trecere se va deschide în această dimineață.

„Nu știm cât timp va rămâne deschis pentru ca cetățenii străini să părăsească Gaza”, a adăugat aceasta.

De asemenea, ambasada a declarat că se așteaptă ca „multe persoane să încerce să traverseze”, iar cei care încearcă să intre în Egipt „trebuie să se aștepte la un mediu potențial haotic și dezordonat de ambele părți ale punctului de trecere”.

„Situația rămâne dinamică și fluidă, iar mediul de securitate este imprevizibil. Ar trebui să vă evaluați siguranța și securitatea personală înainte de a alege să vă îndreptați spre graniță sau să încercați să treceți”, a precizat ambasada.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *