Sport

Luptele moldovenesti au viitor

Pe fondalul sportului moldovenesc, pepiniera luptelor sportive este unul din cele mai dezvoltate generatoare de talente care reusesc sa se afirme plenar la turnee nationale si internationale. Din sirul acestor sportivi au crescut noi campioni si premianti ai celor mai importante competitii. In ultimii ani insa, acest generator a fost afectat tot mai mult de dificultatile care ne inconjoara, astfel ca schimbul de generatii pe care ni l-am dorit mai plastic si fara efecte negative se produce destul de anevoios.

Dupa o perioada de „anestezie”, tinerii discipoli ai antrenorilor de lupte au incercat sa mai afirme inca o data pe saltelele de lupta: „Da! Acest sport are viitor”. Zilele trecute, capitala Georgiei, Tbilisi, a gazduit Campionatele Europene de juniori la lupte libere si greco-romane, la care reprezentantii nostri au avut o evolutie destul de buna. Luptatorul de stil liber Vasile Esir (55 kg) a obtinut medalia de bronz. Este de remarcat ca junele din Comrat este fratele mai mic al altui luptator, Ilie Esir, medaliat al Europenelor de tineret.

Tot la Tbilisi, Angela Dorogan (51 kg) a devenit posesoarea medaliei de argint la lupte feminine. De altfel, in concursul feminin Angela Dorogan a fost unica reprezentanta a R. Moldova.Ne-au bucurat la turneul din Georgia si luptatorii de stil greco-roman. Desi nu a urcat pe podium, moldoveanul Donior Islamov a demonstrat aptitudini tehnice deosebite si s-a clasat pe locul cinci in cantarul categoriei de 55 kg.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *