Actualitate

Ma las de Satana

Chipurile triste si vopsite multicolor ale ingerilor care ne privesc de pe pereti sunt de vanzare pentru ca de vanzare au devenit si peretii, si conturul pe care-l contureaza si care se numeste locas sfant sau biserica. Acum, dupa intalnirile de taina ale preotilor cu Voronin si altii de teapa lui, dupa care intalniri secrete si preotii (unii din ei) au devenit de aceeasi teapa, ingerii de pe pereti ascund in priviri nu numai durerea indurata pentru care s-au nascut ca sa o rabde crezand, ci
si alte taine, recente, desfranate si destul de regretabile pentru statutul peretilor pe care si-au gasit popasul coloristic…

Eram odata intr-o bisericuta din Muntii Apuseni si, ca turisti, stateam in picioare si urmaream, impreuna cu copiii si sotia, slujba preotului. La un moment dat, parca a tunat si a fulgerat de undeva din fata noastra si, inconstient, am cazut cu totii in genunchi. Dar sa nu credeti ca a fost vreo minune. A fost VOCEA preotului, un preot batran, sever, cu chip de luptator, parca iesit din pietrele sculptate ale credintei dacilor necrestinati, o voce care, intrerupand pentru cateva secunde vecernia si, dojenindu-ne cu privirea si intonatia punerii la cale, a spus doar atat: „Sunteti in Sfanta Biserica si este bine sa ingenuncheati ca si toti ceilalti”. Si am ingenuncheat. Smeriti, rusinati de propria noastra ignoranta si recunoscatori pentru intreaga noastra viata acelui preot batran, care ne-a amintit ca, oricine am fi, suntem in Sfanta Biserica. Am ingenuncheat si am continuat sa privim in jur, la pereti si la ingerii de pe peretii bisericutei de munte, la tristele umbre de suflet, decolorate de vitregiile seculare si de buzele crestinilor care le-au sarutat de milioane de ori pentru sanatate, noroc, impacare si alte necesitati vitale ale generatiilor de crestini.

Dar, sa revenim la ingerii nostri autohtonizati prin culorile tipatoare si vopselele scumpe asternute pe peretii lacasurilor reparate la termen si sub inaltul patronat, ingeri care ascund in privirile proaspat restaurate rusinea unei nerusinari la care au fost martori: satanismul ideologic, produs in Sfanta Biserica de Voronin in cardasie cu cei care doar se autointituleaza slujitori ai Domnului. Pentru ca, privindu-le la televizor chipurile barboase, care, in loc de Sfanta Taina a lui Dumnezeu, ascund siret satanica taina a bolsevicului Voronin; pentru ca, ascultandu-i pe unii dintre acesti preoti cum se justifica, cum se tanguiesc ca le este teama pentru locul de lucru, ca au de crescut copii, ca… asa sunt vremurile si trebuie sa ne supunem ocarmuirii, zau ca sunt sigur la milion de procente ca chipurile acestor preoti nu au niciodata si absolut nicio sansa sa apara pe peretii locasurilor sfinte, deoarece acest soi de angajati cu carnet de munca la slujirea Domnului n-a fost, nu este si nici nu va fi niciodata demn de sacrificiu pe altarul ingerilor. Preotii bolsevizati din R. Moldova nu vor deveni niciodata ingeri, precum n-au sanse sa devina ingeri nici enoriasii care accepta si le tolereaza propovaduirile inspirate de ideologi ai voroninismului de tipul lui Mark Tkaciuk, Oleg Reidman, Vladimir Socor si altii.

…Cand privesc sfintii de pe peretii bisericilor noastre, care miroase a ceamur si a vopsea scumpa, ma fac solidar cu ei, pentru ca, uneori, am impresia ca sunt gata sa coboare de pe peretii profanati de cuvinte si sa zboare cu aripile lor mici spre un loc care le-ar readuce in priviri lumina credintei. Iar acel loc sa se numeasca Adevaratul Hram al Neamului. Ca doar nu o sa ne dezicem de credinta din cauza unor preoti nesabuiti. Mai bine ne dezicem de Satana.

P. S. Din surse demne de incredere, aflam ca, marti seara, preotii din raionul Nisporeni au fost convocati in cabinetul lui Gheorghe Cibotaru, secretar pe ideologie al comunistilor locali si sef al Inspectoratului Fiscal raional. Cetatenii care urmareau sosirea fetelor religioase la cladirea „cu ceas” erau siguri ca tovarasul Cibotaru i-a invitat pe preoti ca sa le aminteasca despre aceea ca la 31 martie expira termenul de depunere a declaratiilor de venituri. Dar atunci cand au aflat ca la Nisporeni a fost parasutat de urgenta Victor Stepaniuc, nisporenenii au priceput ca nu veniturile preotilor ii intereseaza pe stabii comunisti, ci implicarea slujitorilor Domnului in campania electorala de partea comunistilor.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *