Externe

Macron a îndemnat să nu se confunde lupta palestiniană cu justificarea terorismului

Președintele francez Emmanuel Macron a ținut un discurs televizat special cu privire la atacul Hamas asupra Israelului și la războiul din Orientul Mijlociu.

Liderul francez, într-un discurs către națiune, a cerut Israelului să dea dovadă de un răspuns puternic, dar corect, la atacul Hamas, condamnând totodată ura ucigașă oarbă și brutalitatea absolută a grupării teroriste palestiniene.

“Israelul are dreptul să se apere prin acțiuni țintite, dar protejând în același timp civilii. Singurul răspuns la terorism este unul puternic, dar corect”, a subliniat Macron.

De asemenea, el a promis că Parisul va face totul pentru a asigura eliberarea zecilor de ostatici deținuți de Hamas după atacul acestuia asupra Israelului.

Președintele a declarat că Franța are nevoie de unitate în contextul în care comunitatea evreiască din țară este îngrijorată de o creștere a actelor antisemite.

O demonstrație pro-palestiniană s-a adunat la Paris în ciuda interdicției și este dispersată
“Cei care confundă lupta palestiniană cu justificarea terorismului fac o greșeală morală, politică și strategică. Lupta împotriva terorismului nu poate înlocui căutarea păcii”, a precizat Macron.

Anterior, s-a raportat că poliția din Franța a luat în custodie de protecție locuințele a doi parlamentari importanți, pe fondul temerilor tot mai mari privind violențele antisemite declanșate de războiul Israelului împotriva Hamas.

Politica franceză este divizată de atacul Hamas și de consecințele acestuia.

În timp ce majoritatea partidelor au condamnat “atacul terorist” de sâmbătă și și-au exprimat sprijinul pentru dreptul la replică al Israelului, reacția inițială a partidului de extremă-stânga La France Insoumise (Franța necucerită) al lui Jean-Luc Mélenchon a fost mai ambiguă.

Declarația partidului a descris atacul Hamas drept o “ofensivă armată a forțelor palestiniene”, ceea ce a atras critici dure din partea altor partide, inclusiv a aliaților de stânga, precum Partidul Socialist și Partidul Comunist.

Reamintim, Parisul a confirmat oficial moartea a patru cetățeni francezi în Israel ca urmare a atacului Hamas, soarta altor 13 fiind necunoscută.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *