Actualitate

MAI i-a concediat pe polițiștii de frontieră care au urmărit indiferenți cum un tânăr este bătut la Briceni

„La data de 15 ianuarie 2021 am fost martorii unui caz rușinos reflectat în mijloacele de informare, cu acțiuni violente care au avut loc în prezența a doi funcționari ai IGPF. Aceștia fiind îmbrăcați în uniformă de serviciu nu au întreprins nici o acțiune de curmare a nelegiuirilor la care au fost martori, lăsând în primejdie o persoană, viața și sănătatea căreia erau puse în pericol. Imediat după publicarea acestui caz, la indicația conducerii MAI a fost inițiată o anchetă de serviciu. Am declarat atunci că cei doi polițiști de frontieră nu ne reprezintă și că comportamentul lor nu este demn de profesia pe care o au, iar astăzi venim cu un anunț: în urma anchetei realizate de SPIA al MAI, la data de 29 ianuarie 2021, conform unui Ordin emis de MAI, aceștia au fost sancționați cu demisia din funcție”, se arată în comunicat.

S-a stabilit că acțiunile manifestate de către funcționarii vizați, prin adoptarea unui comportament impropriu statutului de polițist sunt contrar normelor etice acceptate în societate și contravin prevederilor cadrului normativ în vigoare. Totodată, atitudinea funcționarilor a prejudiciat grav imaginea instituției în care activau și a profesiei de polițist.

Funcționarul public cu statut special din cadrul MAI, are obligația să ia măsuri pentru apărarea vieții, sănătății, onoarei, demnității și averii cetățenilor în cazurile în care ei sunt amenințați de fapte ilegale sau alte pericole, indiferent dacă se află în timpul sau în afara orelor de serviciu.

Aceste cazuri nu sunt un fenomen, iar Ministerul Afacerilor Interne împreună cu instituțiile din subordine va veni cu unele instruiri suplimentare pentru angajați, pentru a evita astfel de cazuri.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *