Politică

MAI ridică gradul de atenție urmare a lovirii Poloniei cu rachete rusești și care au provocat pierderi de vieți omenești

MAI spune că ridicat gradul de atenție ca urmare a rachetelor rusești care au lovit Polonia în această seară și care au provocat pierderi de vieți omenești.

„Republica Moldova, la fel ca țările care au frontieră cu războiul, este expusă pericolului raidurilor cu rachete rusești, care pot oricând lovi localități aflate în apropierea frontierei cu Ucraina. Polonia a fost afectată astăzi, iar doua persoane si-au pierdut viața, în momentul în care două rachete rusești au explodat la marginea unei localități aflate la frontieră.

Săptămâna trecută a avut loc un incident la Naslavcea, când o rachetă rusească a explodat în apropierea satului și a distrus mai multe gospodării. În acest context, Poliția de Frontieră supraveghează cu atenție hotarele și este la datorie, gata să intervină la necesitate.

Astăzi, atacuri nemiloase de rachete au produs teroare în toată Ucraina. Mulți oameni și-au pierdut viață, mulți au rămas în întuneric și frig din cauza distrugerii sistemului energetic din Ucraina de către ruși. La fel, cetățenii Republicii Moldova au avut pană de curent extinsă, urmare a atacurilor rusești și a supraîncărcării rețelelor electrice.

MAI transmite un mesaj de unitate și solidaritate cu Polonia și Ucraina. Uniți suntem mai puternici,” informează MAI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *