Actualitate

Maia Sandu ar vrea ca „prietenii” români să investească „peste Prut”, chiar dacă Chișinăul a decis să ofere Indiei un contract de 270 de milioane de euro, nu României

Ipocrizie tipic „moldovenească”

Presa din Chișinău aflată sub controlul PAS a trecut cu vederea că Guvernarea Gavriliță-Sandu a decis să ofere unei companii din India unul dintre cele mai costisitoare proiecte de infrastructură a R: Moldova – interconectarea energetică a R. Moldova la România.

De proiectare, construcție și montaj a Liniei electrice aeriene de 400 kV dintre Vulcănești și Chișinău se va ocupa o firmă din India, iar Chișinăul îi va plăti 270 de milioane de euro. Pentru acest proiect a aplicat și o companie din România.

Corect ar fi fost ca anume ea să obțină acest contract, pentru ca banii să rămână la frații noștri din România. Din păcate, România este văzut de guvernanții de la Chișinău ca o „vacă de muls”,  care este bună doar să dea ajutoare, bani, asistență, iar mai nou, Maia Sandu ar vrea ca oamenii de afaceri de acolo, să vină și să creeze locuri de muncă „peste Prut”. Păi și atunci, de ce nu procedează regimul de la Chișinău așa cum ar vrea să acționeze partea română? De ce nu oferit contractul de 270 de milioane de euro României? Ne ajută India cu ceva? Ce se va întâmpla dacă acea companie Indiana va tărăgana procesul? O zboare Spînu în New Delhi să grăbească lucrurile?

Președintele Klaus Werner Iohannis a spus că România rămâne principalul prieten al cauzei Rep. Moldova la nivel european.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *