ActualitateMoldovaSpre UE

Maia Sandu, despre propunerea Comisiei Europene ca R. Moldova să devină țară candidată pentru aderarea la UE: „Ne încurajează și ne întărește convingerea că suntem pe calea cea dreaptă”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, salută opinia Comisiei Europene, care recomandă statelor membre ale UE să acorde Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, scrie ProTV.

„Recomandarea se bazează pe înțelegerea că țara noastră va întreprinde eforturi suplimentare în domenii-cheie ca reforma justiției, combaterea corupției, administrația publică și drepturile omului. Sunt exact domeniile în care ne-am asumat să facem schimbări în fața cetățenilor și ne vom respecta angajamentul. Comisia va monitoriza progresele înregistrate în aceste domenii până la sfârșitul anului 2022”, a scris șefa statului într-o postare pe rețele de socializare.

De asemenea, Maia Sandu mentionează că această opinie este un pas enorm ce consolidează aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

„Această opinie, care vine la trei luni și jumătate după ce Moldova a depus cererea de aderare la UE, ne încurajează și ne întărește convingerea că suntem pe calea cea dreaptă. Opinia Comisiei reprezintă o evaluare instituțională a nivelului de pregătire generală și în sectoare specifice a țării noastre pentru calitatea de membră a UE, este și principalul punct de referință pentru discuția de la Consiliul European de săptămâna viitoare”, a mai adăugat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova mizează ca la reuniunea din 23-24 iunie a Consiliului European, statele membre ale UE vor sprijini recomandarea Comisiei Europene și vor acorda țării noastre statutul de țară candidată. 

Astazi, 17 iunie, Comisia Europeană a propus ca Ucraina și Republica Moldova să devină țară candidată pentru aderarea la UE, a anuntat șefa executivului European, Ursula vond der Leyen și comisarul Virginijus Sinkevicius. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *