Actualitate

Maia Sandu grăbește Unirea cu România: UE, visul unei nopți de vară

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reușit să obțină statut de stat candidat la UE pe ”pile” deoarece Republica Moldova nu îndeplinește niciun fel de criteriu macroeconomic, nemaivorbind de lipsa controlului asupra frontierei de stat. Statutul de candidat nu oferă garanții. Turcia(1999) și Macedonia de Nord(2004) așteaptă de zeci de ani aderarea la UE, și nu sunt singurele, iar pericolul rusesc avantajează Unirea. Prin faptul că nu va putea îndeplini ce a promis, Maia Sandu va grăbi unirea celor două state românești, cu sau fără voința sa.

Maia Sandu îi păcălește pe moldoveni cu aderarea la Uniunea Europeană deși acest lucru nu este posibil, nici astăzi, nici peste câțiva ani, nici peste 10. Moldova are în momentul de față o inflație de 29,1% la fel ca în orice stat bananier, iar populația este ținută în sărăcie și suferință. Prietenii neomarxiști de la Bruxelles și Chișinău și-au dat mâna pentru a oferi Moldovei statutul de stat candidat și nu au lăsat-o pe Maia Sandu să își piardă funcția de șef de stat. Dacă Moldova nu primea statutul de stat candidat moldovenii ar fi aruncat-o pe Maia Sandu ca pe o măsea stricată cum au făcut și cu Igor Dodon.

Și-a mai câștigat puțin timp la putere. Momentan este o gură de aer pentru oamenii buni de la Chișinău(PAS) însă inflația galopantă și prețurile exorbitante la carburanți ar putea avea consecințe nefericite ce pot duce la revolte de stradă și înlăturarea Guvernului Gavriliță. Nu e ceva nou la Chișinău. Se rotesc la putere socialiștii cu europenii. Unii mai hoți ca alți.

Elitele politice de la București au eșuat lamentabil în apropierea celor două maluri de Prut

Elitele României sunt într-o criză profundă. Lipsa de viziune și deziuluzia celor 32 de ani ratați de la Revoluție și-au lăsat greu amprenta. Clasa politică dâmbovițeană este coruptă și incompetentă dând dovadă de o slugărnicie fără margini în fața intereselor străine acceptând chiar o atitudine obraznică din partea nomenclaturii de la Chișinău.

Președintele României Klaus Iohannis a promovat la Chișinău un infractor și lideri extrem de obraznici la Chișinău. Aici, îi putem enumera pe infractorul Vlad Filat și promotorii moldovenismului primitiv stalinist, cuplul Andrei Năstase și Maia Sandu.

Klaus Iohannis și diplomația germană se ploconeau la Chișinău, în timp ce infractorul Vlad Filat fura un miliard de euro din băncile moldovenești. Totul era dirijat din umbră la ordinele cancelarului german Angela Merkel, cel mai mare inamic al Unirii Republicii Moldova cu România. Bineînțeles cu ordin clar de la Moscova.

Pe 8 noiembrie 2010, cu doar trei săptămâni înainte de alegerile parlamentare din Republica Moldova, ministrul nostru de Externe de atunci şi primul ministru al Republicii Moldova, Vladimir Filat, au semnat, la Bucureşti, tratatul între România şi Republica Moldova privind regimul frontierei de stat. Adică guvernul României a coborât în cel mai jalnic loc în care a fost vreodată în istorie, semnând un tratat de recunoaștere a frontierei dintre România și provincia sa, Basarabia. Motivul acelei josnicii era sprijinirea lui Vladimir Filat să câștige alegerile din Republica Moldova din acel an.

Pentru ca ridicolul să fie absolut, acel tratat nici măcar nu a fost vreodată adus în Parlamentul României pentru ratificare. A rămas un petic de hârtie, menit să ne amintească de cea mai mare umilință pe care ne-a provocat-o Angela Merkel.

Aderarea la Uniunea Europeană nu va fi posibilă în veci cu trupe de ocupație în Transnistria și fără tratat de vecinătate cu România și Ucraina.

România nu va semna niciodată un tratat de vecinătate cu Republica Moldova atât timp cât pe teritoriul său se află trupe de ocupație ale armatei ruse și oricât de trădător ar fi un guvern nu va ratifica niciodată așa ceva.

Este iluzoriu să afirmi că un stat fantomă ca Republica Moldova, poate deveni un stat prosper, mai ales când realitatea demonstrează că Republica Moldova este o țară dependentă în totalitate de ajutoarele externe. Aceasta este marele succes al diplomației române adormite de spionajul german.

Maia Sandu nu își dorește Unirea cu România la fel ca și președintele, Klaus Werner Iohannis

Cei doi și-au dat mâna pentru a bloca orice tentativă de acest gen. Unioniștii au fost scoși din Parlamentul Republicii Moldova și nimeni nu mai are voie să vorbească despre acest subiect, lucru ce se observă și în ultimele sondaje de peste Prut. Moldovenii nu ar mai vrea Unirea ci aderarea la UE. La București, unioniștii de la AUR sunt ținuți în afara deciziilor importante, iar președintele George Simion este interzis în Moldova cu acordul celor doi șefi de stat. Consilierul de la Berlin Hans Martin Sieg și-a făcut bine treaba. Zilele actualei puteri din România sunt numărate și 2024 nu mai este chiar atât de departe. Unioniștii de la AUR stau bine în sondaje și s-ar putea să câștige pe linie toate alegerile. Ceea ce a făcut Maia Sandu și Iohannis este impardonabil și lipsit de diplomație. Cum va da ochii Maia Sandu cu George Simion dacă AUR ajunge la putere la București?

Iohannis și camarila sa se îndreaptă pas cu pas spre zid

Au eșuat și nu se mai pot ridica din cauza dosarelor pe care stau cu fundul hegemonii de la Washington. Anticorupția nu aduce prosperitate, nu pune pâine pe masă românilor și moldovenilor, lucru pe care nici Maia Sandu nu îl înțelege. Victoria Nuland a pus România și partidele sistemului cu botul pe labe. Anticorupția și promovarea Laurei Codruța Kovesi în cele mai înalte funcții a distrus toți oamenii de afaceri români. Am ajuns o colonie de consum dominată de lanțurile comerciale internaționale pentru că doamna Kovesi le-a netezit drumul eliminând concurența locală. Aceeași tactică o aplică și Maia Sandu la Chișinău.

Partidele din coaliția de guvernare de la București sunt niște piese de domino ce pot pica la prima adiere de vânt mai puternică. PNL și-a pierdut identitatea și doctrina liberală devenind un partid de buzunar pentru președintele Iohannis. PSD a intrat în subordinea președintelui din cauza dosarelor ținute la sertar. Atât Marcel Ciolacu, cât și o mare parte din miniștrii săi sunt ținuți din scurt cu dosare grele de corupție la DNA. Scandalul pe tema carburanților ne-a arătat cât de necruțător este Iohannis cu cei care nu îi ascultă ordinele venite în plic. Marcel Ciolacu a fost umilit și pus în silenzio stampa, iar ministru Agriculturii Adrian Chesnoiu s-a trezit cu un dosar DNA scos de la sertar. UDMR rămâne doar un PCR maghiar, fără viitor și fără speranță.

Tot răul spre bine

Cu cât se duc mai rapid la vale actualele puteri de la București și Chișinău, românii și moldovenii vor închide două pagini negre din istoria recentă, postdecembrismul și postindependența. La finalul încheierii acestei file se vor ivi din nou zorii unirii celor două state românești, să fim din nou mari cum am mai fost.

Matei Alexandru (4media.info)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

    1. Moldova dupa resursele sale daca abea poate avea o armata de 7 mii de soldati , economia e la pamint,fara resurse naturale.Dar daca se uneste cu Romania,atunci Romania devine cea mai puternica tara din Europa… Nu-ti pare asta o aberatie ? Eu vad ca voi de ciuda ca Moldova nu poate sa se uneasca cu Romania in acest deceniu,nu doriti sa intre nici in Uniunea Europeana si sa ramina prada rusilor ! Aveti o logica gresita,dar poate ca e asumata,cine stie…

  1. Totul este adevarat , tu crezi ca eu ca cetatean roman , nascut ,crescut in Romania ard de nerabdare sa ma unesc cu Moldova in care 50% din moldoveni sunt prorusi , in care armata Rusiei este pe teritoriul Moldovei in care 80% se vorbeste in lb Rusa , in care limba oficiala este moldoveneasca sau romana si la tv posturile nu subtitreaza emisiunile in care se vorbeste in ruseste sau romaneste dupa caz ,in care toti fug pentru pasapoarte romanesti pentru a munci in UE nicidecum de dorul Romaniei ,cand le duci ajutoare si ei te asteapta sub un pod, in care harta Romaniei este rupta in parlamentul vostru ,in care aveti partide corupte care vin si fac adunari cu oameni care habar nu au pe ce lume traiesc ,in care furtul spaga si hotia este la rang inalt imi spui ca presedintele meu greseste (Iohanis) si nu vrea Unire ,ori glumesti ori esti prorus amice. Faceti-va curat in ograda (Nu asteptati ca noi romanii din Ro sa va facem curat) ,aveti sansa acum ca sunteti candidati la UE sa va aratati adevarata valoare singuri , in cazul in care Putin nu va bate la usa (granita) . Rezolvati-va problemele dupa care mai vorbim , oricum cativa zeci de ani va dura.
    Cu stima
    Un Bucurestean

    1. Bă, mihăiță !
      Am impresia că lucrezi la ”sputnik”-ul din România, care varsă tot felul de zoi pe români, mai ales, se luptă să facă discordie între românii din țară și basarabeni.
      Ori ești un ”deștept”, care varsă zoi pe gratis ?
      Băiatule, dacă ești naiv, mai citește, mai informează-te, nu crede la tot ce se scrie pe garduri. Politicienii din România au sarcina mare de readuce basarabia în Țară, la fel și basarabenilor le revine o bună sarcină. În ce privește curățenie, mai bine ai fi tăcut, aveți și aveți de lucru la curățenie, atât la proriu, cât și la figurat.

      1. Bai Nicolae daca tu crezi ca are cineva sarcina de a readuce basarabia in tara te inseli , nu vezi ca in afara de Aur nimrni nu zice nimic , chiar ne iei de prosti pe toti 20milioane de romani ,mutate tu acolo si traieste fa ordine si pe urma discutam ,esti deja acolo si ai pus mana pe matura cumva ? Esti un moldovean ametit dupa cum scrii , te miros de la o posta fratica , noi astialalti de peste Prut avem mirosul fin asa ca las-o mai moale.

  2. 1 )Am citit si citesc destul de frecvent 4Media ,dar si 60M din Romania . Ambele le gasesc interesante , ba chiar necesare si pozitive in peisajul media românesc. Totuși nu e suficient si e de astept mai mult si …mai multe. 2 ) In ultimii 25 de ani . vizavi de BASARABIA s-au prefigurat doua ”concepții” vizavi de ”problematica ” Trataului RIBENTROP- MOLOTOV. Prima , a lui BASESCU, UN POPOR – DOUĂ STATE ROMÂNEȘTI , cea de a doua UN SINGUR POPOR cu aceaeași istorie, cultura , traditii care ne vom UNII CU TOȚII in UE .Ambele puncte de vedere nu si-au inchis perspectivele.3) Pentru moment se poate constata un progres semnificativ .REUSITA lui IOHANNIS. 4) Vom fi martorii tăcuti a ceea ce urmeaza ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *