Politică

Maia Sandu își schimbă retorica față de România? „Unirea este un lucru pe care îl pot decide cetățenii”

„Unirea este un lucru pe care îl pot decide cetățenii. Noi suntem o țară democratică și asemenea decizii le iau doar cetățenii într-un mod democratic”, este răspunsul președintelui țării Maia Sandu fiind întrebată când se va produce unirea dintre Republica Moldova și România.

„Aceasta pe cetățeni trebuie să-i întrebați. (…) Acest lucru se poate întâmpla doar cu susținerea poporului, când poporul va spune că vrea acest lucru, acesta se va întâmpla. Atât timp cât poporul nu vrea acest lucru sau nu există o masă critică ai oamenilor care să susțină acest deziderat atunci…” a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni TV.

Cât despre o posibilă aderare la NATO, răspunsul Maiei Sandu a fost același.

„Răspunsul este același, este decizia cetățenilor. A fost decizia cetățenilor atunci când s-a votat în Constituție. Astăzi putem vedea în sondaje care este atitudinea majorității cetățenilor referitor la această problemă”, a conchis Maia Sandu.

Maia Sandu ar vota pentru Unirea Republicii Moldova cu România (2016)

„Dacă ar avea loc un referendum pentru Unirea Republicii Moldova cu România, eu aș vota „Da”.” Răspunsul aparține Maiei Sandu și a fost făcut în cadrul emisiunii tv.

„Mai întâi să se limpezească apele și să clarificăm ce înseamnă Unirea. De ce să nu ne gândim la niște lucruri practice: același spațiu unic de telefonie mobilă, de ecartament. Sunt partide care parazitează pe ideea Unirii, la fel sunt și partide care parazitează pe ideea integrării europene”, a subliniat Sandu.

De asemenea, fostul ministru al Educației a declarat că în cazul în care s-ar organiza un referendum pentru Unirea țării noastre cu Români, Sandu a declarat că ar vota pentru unire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Poporul vrea unirea cu Rusia – intrebati nordul Moldovei, sau independentii de independenti, in Gagauzia. Toti se roaga sa nu vina americanii, ci fratii rusi. C-asa ghini o sa shiba, au grait dansii, rusii, pi teleghizor.

  2. Prostimea se educă, adevărul e unul singur și acesta trebuie spus și susținut de învățații și conducătorii unei nații. Singura condiție: să îți iubești neamul din care faci parte și să-i vrei binele.
    La maldavani nu există asemenea conducători iar învățați care să fie și ascultați și patrioți sunt foarte puțini. Toți conducătorii maldavani au o constantă: iubesc rușii iar din neamul moldovenilor îi iubesc pi fratili, pi sora, pi văru, pi nănașu șî pi cumătru. Atât pot, atâta îi duce mintea și rânza maldavineascî…
    Așa că da, e democrație să nu vrei să te unești cu România. Nu știu cum o să se cheme când ai să te unești, forțat, cu russia. Oricum o să le „priască” maxim democrația ruskii mir la tăți maldavanii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *