Actualitate

Maia Sandu l-a desemnat pe președintele interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de prim-ministru.„Cu toții înțelegem că alegerile pot avea loc când pandemia este controlată, când situația se va îmbunătăți considerabil”

Președinta Maia Sandu a decis să-l desemneze pe președintele interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de prim-ministru.

Decizia survine în contextul în care nu există un candidat care să fie susținut de o majoritate parlamentară formalizată, a declarat Maia Sandu într-o conferință de presă după consultările cu grupurile parlamentare.

Maia Sandu i-a cerut lui Igor Grosu să pregătească programul și să formeze o echipă cu care să meargă în Parlament. Totodată, ea a reiterat că optează în continuare pentru alegeri legislative anticipate, care să aibă loc în vară.

„Cu toții înțelegem că alegerile pot avea loc când pandemia este controlată, când situația se va îmbunătăți considerabil. Lucrăm ca să aducem vaccinuri și să întreprindem celelalte măsuri ca să protejăm cetățenii și să reducem numărul de infectări. Sper că în săptămânile care urmează, noi o să ne pătrundem cu toții de gravitatea situației și o să reducem acest număr strașnic de îmbolnăviri de COVID-19 și sper că vom reuși să organizăm alegeri parlamentare anticipate în vară, ca să scăpăm și de COVID-19 și de corupție”.

Amintim că Mariana Durleșteanu care fusese propusă de PSRM și Partidul Șor a anunțat că a decis să nu mai candideze la funcția de premier.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *