Actualitate

Maia Sandu, la București: Este adevărat că parteneriatul cu pro-rușii lui Igor Dodon este mai puțin obișnuit

Maia Sandu, primită la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, a fost întrebată în conferința de presă comună cu Klaus Iohannis ce garanții are că va funcționa alianța Blocului ACUM cu pro-rușii lui Igor Dodon.

Noul premier de la Chișinău a spus că a fost singura soluție pentru a scăpa de un regim corupt, iar atunci când a semnat acest parteneriat a pus la baza lui decizii și politici care să elibereze statul din captivitate.

"Este adevărat că parteneriatul politic pe care l-am semnat noi, cei din Blocul ACUM, cu partidul Socialiștilor este unul mai puțin obișnuit, dar a fost singura soluție pentru a scăpa de un regim corupt, un regim antidemocratic, care a anulat alegeri atunci când rezultatele nu au fost pe placul regimului, care sărăcit o țară, care a terorizat oamenii care nu se subordonau regimului. Atunci când am semnat acest partenariat am pus la baza lui acțiuni concrete, decizii, politici care să elibereze statul din captivitate", a declarat Maia Sandu.

Ea a afirmat că acest lucru – eliberarea statului din captivitate – se întâmplă acum.

"Suntem în proces de curățare a instituțiilor stat și la etapa în care să aducem în fruntea instituțiilor oameni independenți și profesioniști, care să aibă curaj și libertate să implementeze reformele de care are nevoie Republica Moldova. Suntem în proces de recuperare a statului, care în trecut a fost subordonat unor interese de grup. Avem inclusiv votul socialiștilor pentru programul de guvernare, în care se spune foarte clar că acordul de asociere stă la baza acestui guvern", a mai declarat Maia Sandu.

Premierul de la Chișinău a mai spus că, evident, timpul va arăta cât este de durabil acest parteneriat, dar pentru moment ambele părți își respectă obligațiile.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *