Economie

Manipulare de paști! Leul moldovenesc se „întărește” exact când diaspora să vină acasă de sărbători

În fiecare an de Paște și Crăciun, mii de moldoveni se întorc în R. Moldova pentru a-și revedea familiile. În fiecare an, exact înainte de aceste sărbători, leul moldovenesc „se întărește” brusc, iar toate valutele „scad”.

Chiar dacă leul moldovenesc e tot mai slab, și în realitatea puterea lui de cumpărare este tot mai redusă, prețurile înregistrând creșteri de +20-30%, Banca Națională manipulează cursul valutar pentru ca moldovenii din diaspora să primească câți mai puțini lei când schimba valuta, iar BNM să cumpere acea valuta la un preț cât mai mic.

Respectiv, ne așteptăm ca după Blajini, când cei din diaspora se vor întoarce în țările civilizate, BNM va începe să devalorizeze leul, adica va începe să vândă valuta cumpărată acum cu un profit gras.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Această tendință persistă de ani de zile și nici un reprezentant al autorităților nu spune nimic la capitolul dat. Bătaie de joc de oameni!

  2. Rusine Diaspora!

    De ce nu veniti cu lei moldovenesti de peste hotare ca sa nu generati cereri mari de moneda nationala si autorului sa-i fie clar de ce se apreciaza leul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *