UE / Nato

Marea Britanie va fi spulberată de ruşi în cazul unui atac aerian (VIDEO)

Fostul comandor al Forţelor Aeriene Britanice, celebra RAF, Şir Michael Graydon, avertizează asupra capacităţii limitate a RAF de a răspunde unui atac aerian, în condiţiile tăierilor de buget, scrie Express.co.uk.

Declaraţiile vin în contextul unui nou incident aviatic (video jos), RAF fiind nevoite să ridice în aer mai multe avioane de vânătoare pentru a escortă în afară spaţiului aerian britanic două bombardiere ruseşti.

Graydon a caracterizat aceste incursiuni ale bombardierelor ruseşti drept acte provocatoare, spunând că Rusia face astfel de zboruri pentru a testa apărarea aeriană şi probabil că până acum şi-a dat seama că Marea Britanie nu este foarte pregătită.

Cele două avioane interceptate recent de piloţii RAF erau renumitele bombardiere Tu-95 , supranumite "Ursul", capabile să poarte rachete nucleare.

De asemenea, comandorul Andrew Lambert, un fost director în cadrul RAF, a explicat şi el jurnaliştilor că Marea Britanie ar fi copleşită în cazul unu atac aerian din partea Rusiei, în contextul în care flota RAF este relativ redusă. "Dacă Puţin ar vrea să ne atace, el nu va trimite câteva bombardiere, ci va trimite un număr mare pentru a ne copleşi apărarea. Nu vom putea face faţă".

 

Oficialii britanici afirmă că, de la asasinarea agentului rus Alexander Litvinenko, în 2006, ameninţările din partea forţelor aeriene ale Rusiei au intrat pe o tendinţa ascendentă. Anul trecut, una din trei misiuni de interceptare a implicat avioane de vânătoare sau bombardiere ruseşti.

sursa: wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *