Externe

Marea Britanie vrea să vaccineze bărbaţii gay, cu mai mulţi parteneri sexuali, împotriva variolei maimuţei

Agenţia sanitară britanică UKHSA recomandă marţi vaccinarea împotriva variolei maimuţei (”monkeypox”, ”orthopoxvirose simienne”) a bărbaţilor gay consideraţi ”cu risc”, de exemplu pentru că au parteneri sexuali multipli, un public foarte afectat de o răspândire recentă a bolii, relatează news.ro.

”Deşi toată lumea poate lua variola maimuţei, datele actuale arată niveluri de transmitere mai mari în rândul (dar nu numai) a reţelelor sexuale ale bărbaţilor gay, bisexuali şi altor bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi”, relevă într-un comuncat Agenţia publică britanică de sănătate (UKHSA).

Această infecţie nu se transmite pe cale sexuală, însă transmiterea poate avea loc printr-un contact apropiat, precum o relaţie sexuală.

Autorităţile britanice recomandă, astfel, o vaccinare cu vaccinul Imvanex a bărbaţilor consderaţi ”cu risc” de către medici.

Această vaccinare îi priveşte ”pe cei care au mai mulţi parteneri, participă la relaţii sexuale în grup sau frecventează localuri” în care întreţin relaţii, precizează ele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *