Actualitate

Marele actor de teatru și film, Boris Bechet, s-a stins din viață

Despre aceasta anunță consilierul prezidențial Ala Nemerenco.

„Azi s-a mai stins încă un mare Om al neamului nostru – Boris Bechet. Actor de teatru și film, a înscris pagini de aur în istoria teatrului și cinematografiei naționale. … Condoleanțe soției Margareta Nazarchevici, feciorilor și celor care i-au fost aproape”, scrie Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.
Boris Bechet s-a născut în data de 7 februarie 1953, satul Vadu-Leca, raionul Telenești, R.S.S. Moldovenească. A studiat la Institutul de Arte din Chișinău în perioada anilor 1971-1975. În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național "Vasile Alecsandri" din Bălți, apoi a trecut la Chișinau la Teatrul poetic (azi Teatrul "Alexei Mateevici").
Actor de mare forță dramatică, Boris Bechet a debutat la studioul "Moldova-film" în anul 1983. S-a manifestat în filmele lui: Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu unde a jucat roluri principale, dar și roluri secundare. Un personaj de forță rămîne a fi Strătan din filmul lui Valeriu Gagiu "Corbii prada n-o împart".

Boris Bechet a fost unul din fondatorii studioului independent "Media SDB". A jucat în filmele precum: Găsește potcoava fericirii, Ștefan, 1983, Miorița, Ungurean, 1987, Cursa, părintele Vladimir, 1988, Troița, Nicanor, 1991.

Actorul a fost căsătorit cu Natalia Nazarchevici, actriță și ea la Teatrul "Alexei Mateevici".

În anul 1991 a devenit artist emerit al poporului.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *