Actualitate

Măsurile anticriză din programul Guvernului Grosu: „Vom solicita declararea stării de urgență pe o perioadă de cel puțin 30 de zile”

Candidatul la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, și-a prezentat programul de guvernare – „Moldova Sănătoasă”. În acest context, Igor Grosu a menționat că „responsabilitatea noastră este în fața cetățenilor. Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”.

În programul de guvernare au fost incluse mai multe măsuri de urgență. Astfel, în document se menționează că din primele săptămâni de mandat „Guvernul va lua decizii prompte și ferme pentru a gestiona criza și a începe curățarea instituțiilor statului de oameni compromiși și corupți. Guvernul va asigura funcționalitatea instituțiilor publice și va asigura dialogul social. Guvernul va suplini imediat funcțiile de demnitate publică la toate ministerele și alte autorități publice și își va numi reprezentanți noi în teritoriu. Autoritățile vor relua urgent dialogul cu cetățenii, partenerii sociali, asociațiile de întreprinderi și producători, organizațiile non-guvernamentale și internaționale pentru a rezolva problemele oamenilor care au nevoie de ajutorul statului pe timp de criză”.

Totodată, în program se menționează că „Guvernul va solicita Parlamentului declararea stării de urgență pe o perioadă de cel puțin 30 de zile, conform deciziei și recomandării Consiliului Suprem de Securitate din 13 martie 2021. Această solicitare va prevede împuternicirea Comisiei pentru Situații Excepționale cu competențele necesare pentru implementarea unui pachet anticriză pentru gestionarea crizei sanitare, creșterea veniturilor populației și susținerea întreprinderilor, în special în sectoarele afectate”.

Vedeți mai jos programul integral:

 

Program de Guvernare Moldov… by Tatiana

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *