ActualitateSănătate

materialul ce elimină aproape toți virușii

Cercetătorii de la Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne au creat un material revoluționar din silicon, dotat cu nano-vârfuri extrem de mici, capabil să neutralizeze 96% din particulele virale la contact.

Acest material, care la o inspecție vizuală pare a fi o oglindă neagră, este proiectat să distrugă virușii străpungându-i cu aceste micro-vârfuri. Inspirată de structura aripilor unor insecte, această inovație oferă o abordare promițătoare pentru menținerea sterilității în spații critice cum ar fi spitalele și laboratoarele. Eficient inclusiv pentru inclusiv virusul parainfluenza uman Cercetătorii au sculptat suprafața cu ajutorul jeturilor de ioni pentru a crea țepi care au o înălțime de numai 290 de nanometri și o grosime de 2 nanometri. În cadrul testelor, materialul a neutralizat eficient diverși viruși, inclusiv virusul parainfluenza uman.

Echipa consideră că implementarea acestei tehnologii în mediile cu risc ridicat ar putea îmbunătăți semnificativ măsurile de control al infecțiilor. Studiile viitoare vor explora diferite configurații ale materialului și eficiența acestuia împotriva altor tipuri de virusuri, informează incredibilia.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *