CSI / RusiaUcraina

Medvedev: Ucraina deschide cutia Pandorei. Suntem aproape de apocalipsa nucleară

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, i-a cerut poporului Ucrainei să se gândească dacă îşi doreşte să deschidă cutia Pandorei, permițându-le țărilor occidentale să livreze țării lor obuze cu uraniu sărăcit.

”Consider că, în momentul de față, ar fi indicat chiar și populația, care a rămas în granițele statului ucrainean, să-şi pună întrebarea dacă vor să fie utilizată astfel de muniţie, pentru că ei sunt cei care deschid cutia Pandorei”, a afirmat Medvedev, informează Rador.

Aliatul lui Putin a mai spus că furnizarea de arme străine către Ucraina apropie apocalipsa nucleară. El a menționat că amenințarea cu un conflict nuclear în lume ”nu a trecut, ci a crescut”.

Pe 21 martie, Annabel Goldie, secretar de stat în cadrul Ministerului britanic al Apărării, a declarat că Londra va trimite Forțelor Armate ale Ucrainei obuze de uraniu sărăcit, în cadrul asistenței militare oferite Kievului.

Acest anunţ a provocat o reacție virulentă din partea Moscovei, inclusiv din partea președintelui rus, Vladimir Putin, și a ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu.

NATO participă direct la conflict

Dmitri Medvedev a afirmat că Alianța Nord-Atlantică este implicată în mod direct în conflictul ucrainean, folosind în acest scop armata NATO, care numără 3,6 milioane de militari, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

Potrivit lui Medvedev, analiștii NATO au recunoscut participarea NATO la ostilități. ‘Ei [NATO] participă, evident, într-un fel la un conflict hibrid și ei nu mai ascund acest fapt. Au o populație de 800 de milioane de persoane, care furnizează echipamente militare, arme și bani regimului de la Kiev’, a subliniat politicianul rus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *