Ultima oră

Membrii MAE parasesc formatiunea

Mai multi membri ai Miscarii „Actiunea Europeana” se retrag din formatiune. Declaratia a fost facuta publica vineri, in cadrul unei conferinte de presa, fiind semnata de 60 de membri ai MAE din Chisinau si din teritoriu. Boris Cioban, ex-vicepresedinte al MAE, a spus ca s-a luat o asemenea hotarare, deoarece „dintr-o miscare europeana, MAE s-a transformat in una anti-europeana”.

Potrivit lui Cioban, inca in perioada campaniei electorale a constatat ca formatiunea „a derapat pe o cale gresita”, in cadrul ei fiind promovati fosti membri ai PPCD-ului, Ion Neagu si Zoia Jalba.
Andrei Covrig, ex-vicepresedinte al MAE, a precizat ca inca la 25 februarie curent conducerii partidului i-a fost adresat un memoriu confidential in care „am atras atentia lui Anatol Petrencu ca nu suntem de acord cu comportamentul MAE in perioada campaniei electorale”. Ulterior, pe 1 mai, un grup de membri ai miscarii a incercat sa-si expuna pozitia in cadrul Consiliului National MAE, dar au fost obligati sa paraseasca sala, dupa care Ion Neagu si Anatol Petrencu au pus la vot excluderea a patru membri (Andrei Covrig, Boris Cioban, Igor Bercu si Ion Handraman) in lipsa acestora.
Referitor la faptul aderarii MAE la PNL, Andrei Covrig a mentionat: „Dragostea dintre MAE si PNL s-a terminat, pentru ca Neagu se teme de Pavlicenco”. Totodata, Andrei Covrig si Boris Cioban au spus ca nu vor mai adera la nicio formatiune politica.

Svetlana Coneva,
stagiara la TIMPUL

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *